Annons

Björn Söders stenhårda kritik mot Greta Thunberg: ''Hon vill bara…''

Annons

Sverigedemokraten Björn Söder anser att klimathotet är en stor bluff.

Det säger han i en debatt i Kristianstads kommunfullmäktige – och sågar samtidigt Greta Thunberg.

– Hon vill bara måla upp ett stort problem och ge våra ungdomar klimatångest, säger Söder.

Greta Thunberg började förra året att klimatstrejka i Stockholm, en rörelse som spridit sig världen över. Greta Thunberg sig just nu i Nordamerika. 

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Björn Söder anser att klimathotet är en stor bluff och att klimataktivisten Greta Thunberg är en ”sårbar tonåring” som utnyttjas av cyniska vuxna, skriver Kristianstadbladet.

Kommentaren fälldes under en interpellationsdebatt om Kristianstads klimat- och energistrategi. 

– Jag tänker inte ge mig in i en debatt kring Greta, nu har ni ju hittat er Messias i er klimatreligion, säger Söder till Socialdemokraten tillika kommunalrådet Anders Tell och fortsätter:

– Jag ska inte ge mig in i en debatt där jag tycker det är fruktansvärt hur en sårbar tonåring utnyttjas av cyniska vuxna på det sätt som hon gör.

Greta Thunberg har under sin klimatstrejk flera gånger påtalat att hennes främsta mål är att visa på problem snarare än att hitta egna lösningar.

– Hon har ju inga lösningar på problemet heller, hon vill bara måla upp ett stort problem och ge våra ungdomar klimatångest som det heter. Det är ungefär den framgång hon har, säger Söder.

”Klimathotet är en bluff”

Björn Söder är i dag riksdagsledamot för Sverigedemokraterna samt partiordförande för SD i Kristianstad.

Han säger vidare att han anser att klimathotet är en ”bluff”.

– Vi kommer att se att det är en stor klimatbluff det handlar om, klimathotet. Hade det varit så att det här klimathotet varit vetenskapligt korrekt och riktigt så hade inte den här debatten drivits av politiker utan av vetenskapsmän. Det är faktiskt som tur är fler och fler vetenskapsmän som vågar ta bladet från munnen och säga att ”det här stämmer ju inte”, den här bluffen, säger Söder i Kristianstads kommunfullmäktige.

I klippet nedan kan du höra Björn Söder prata om Greta. Vid 36:10.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook och dela vidare!

Annons