Annons

Jeanettes öppna brev till svenska folket – sätter ner foten efter hatet mot ''Vid Din Sida''

Annons

Det är Jeanette som ligger bakom organisationen ”Vid din sida”, som varje dag arbetar hårt med att hjälpa hemlösa och fattiga pensionärer. Men trots detta möts organisationen av hat och folk som bara vill förstöra, vilket i sin tur drabbar de redan drabbade äldre i Sverige. 

Sedan starten har organisationen vuxit enormt, och idag har de cirka 2 000 månadsgivare. Jeanettes stora engagemang för fattiga äldre gav henne utmärkelsen “Årets stockholmare”, 


Jeanette sätter ner foten 

Men bland alla hyllningar finns också mycket hat och ryktesspridning om organisationens agenda. Nu har Jeanette Höglund fått nog, och skriver ett öppet brev för att förtydliga Vid Din Sidas värdegrund. 

"Vid Din Sida är en organisation som ändrat livet för många äldre och fattiga. Det vi gör är inga konstigheter: soppkök, utdelning av kläder och tvål, hotellnätter, SL-kort och hjälp med begravningskostnader,” inleder Jeanette sitt öppna brev.

Hon skriver vidare att trots deras värdefulla arbete finns det folk som vill förstöra, och tyvärr blir det de äldre som blir drabbade av det.

”Men – nu försöker främlingsfientliga personer att ta vår organisation som gisslan, ställa grupp mot grupp, för att nå mål som är ljusår ifrån det jag och Vid Din Sida står för. Samtidigt försöker krafter på den extrema vänsterkanten att attackera – och därmed försvaga oss. De som riskerar att betala priset för attackerna är fattiga pensionärer. Dem som vår organisation ska finnas till för.”

Hon fortsätter:

”Jag är ingen politiker. Det har inte varit helt lätt att gå från mitt gamla jobb som ordningsvakt i tunnelbanan till att vara talesperson för Vid Din Sida. Jag är inte van att prata politik. Men nu måste jag också försöka.”

Jeanette fortsätter att berätta om Vid Din Sida:s värdegrund och att de hjälper gamla, oavsett ursprung.

”Jag brinner för alla människors lika värde. Det spelar självklart ingen roll vilken religion en människa har eller varifrån han eller hon kommer. Om det inte lät som en klyscha skulle jag berätta om många av mina vänner som är födda i andra länder, en del av dem har en annan hudfärg än min. För mig är det något jag inte ens funderar över.”

”Vid Din Sida” gör under varje dag och förtjänar inget annat än hyllningar för deras fantastiska arbete. Dela om du håller med!

Annons