Annons

Ny studie: Kvinnor föredrar män med ölmage framför sexpack

Annons

Varje dag överösas männen med skyltar, online- och tv-annonser samt sociala medier som fortsätter bevara idén att män med sexpack och V-cut, är hälsosamma, attraktiva och i allmänhet har ett bättre liv än du.

Så här har det varit ett bra par årtionden, men det verkar som att tidvattnet vänder

Enligt Planet Fitness, ett amerikansk gymbolag, vinner "pappakroppen" över hjärtan och tankar.

För de som inte känner till denna kroppstyp, är det magen som många antar tillhör en pappa som inte har tillräckligt med tid för att gymma hela tiden.


Frågade 2 000 kvinnor och män

Den internationella gymkedjan Planet Fitness frågade drygt 2 200 kvinnor och män vilken typ av kroppsform de attraheras mest av.

Resultatet visade att hela 70 procent av kvinnorna föredrog män med ölmage – eller rättare sagt en övervikt på upp till tio kilo.

69 procent av männen med en pappakropp var lyckligare med sin kroppsbyggnad jämfört med 64 procent förra året. Det har också ökat deras självkänsla och hjälpt dem att lära sig att älska sin kropp.

Nästan 80 procent av respondenterna tyckte att en pappakropp "är ett tecken på en man som är säker på sin egen hud". Ytterligare 61 procent tyckte att det var sexigt och 51 procent tyckte att det är det nya sexpacket - vilket är ett hopp på 10 procent från fjolårets siffror.


Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!

Annons