Annons

Björnunge sköts till döds av myndigheter – anledningen får tusentals att koka av ilska

Annons

Björnungen vande sig vid turisterna och blev ”för vänlig”. Därför var personalen vid Washington County Sheriff tvungen att avliva djuret, uppger Mirror.

Det var i Scoggins Valley Park, nära sjön Henry Hagg Lake, i Oregon, som björnungen befann sig. Enligt uppgift hade björnen blivit så pass tam i närheten av människor att han gladeligen poserade på foton med människor. Problemet var bara att de lämnade efter sig så mycket mat åt djuret och turisterna började flocka sig.

De berörda myndigheterna fick in samtal om björnungen som närmade sig människorna och var ”för vänlig”, skriver Daily Mail.

Poliser åkte därför till platsen i ett försök att förflytta björnen och ta tillbaka ungen till skogen.

”Personalen arbetar för att få den här björnungen nära Hagg Lake för att gå tillbaka till skogen … var vänlig och håll dig borta från området nära Boat Ramp A”, skrev polisen på Twitter.


Förflyttningen gick bra, men nästa dag kom han tillbaka till samma område. Han hittade tillbaka och åt på maten som turister lämnat i området.

Då såg myndigheterna ingen annan utväg än att avliva honom.

I ett uttalande berättade en myndighetsperson att det var olyckligt att situationen utvecklade sig som den gjorde, men samtidigt var man tydliga med att varna turister om farorna med att mata vilda djur. De poängterar att det aldrig är en god idé att mata vilda djur, bland annat då de kan bli sjuka.

– Detta är ett klassiskt exempel på varför vi uppmanar allmänheten att inte mata björnar. Även om de individer som lägger mat ut till den här björnen kanske har haft goda intentioner bör björnar aldrig, någonsin matas, sade biologen Kurt Licence enligt Daily Mail.

Han fortsatte:

– Det var väldigt tydligt att djuret var alltför van. Med den informationen var det en risk för människors hälsa och säkerhet, och vi måste ta bort den.

Det är väldigt viktigt att aldrig mata vilda djur. De kan utgöra fara för dig, men även för djuret.

Vila i frid, björnungen.

Annons