Annons

Nya Iphone-funktionen kan kosta dig massvis – har du slagit av den?

Annons

I förra veckan släpptes Ios 9 – Apples nya operativsystem för sina mobila enheter. Det mesta är toppenfunktioner för dig som användare, men det finns en ny funktion som kan stå dig dyrt.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

Den nya funktionen heter "Wi-Fi-assistans"

fd4dcdikn

Inställningen sätts automatiskt på när du uppgraderar till det nya operativsystemet Ios 9 på din telefon.

Tanken med inställningen är god: Varje gång din Wi-Fi-signal blir lite svag kommer Iphone att byta till mobilnätet och surfa med vanlig datatrafik. När signalen på ditt trådlösa nätverk blir bättre kommer den att byta tillbaka – helt utan att du som användare märker det, för att göra det smidigare för dig att surfa.

Men problemet är att det här äter upp en hel del datatrafik, och kan komma som en chock för många användare, rapporterar Quartz.

Har du begränsad datatrafik kan det bli dyrt

Om du har ett abonnemang där du har en fast datamängd kan den därför ta slut snabbare än vad du är van vid. Flera användare har i sociala medier vittnat om att en dyr räkning kom som en chock.

De flesta svenska abonnemang fungerar så att din hastighet, efter att du förbrukat din totala datamängd, blir sämre. Därför kan det bli dyrt om funktionen är påslagen och behöver köpa mer data redan innan månaden är slut.

Tipset: Kolla med din operatör vad du har för abonnemang och överväg därefter att stänga av inställningen om det behövs. Du gör det under Inställningar > Mobilnät och sedan kryssar du ur "Wi-Fi-assistans" längst ner.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Annons