Annons

Dessa öronproppar stänger ut snarkningen och ger dig sövande ljud istället

Annons

Det finns redan många ljudprodukter med så kallad brusreduceringsteknik, men nu har en produkt dykt upp med en liten ny vridning. På Indiegogo har Bose lagt ut ett par öronproppar som både stänger av oönskat ljud och ersätter med annat ljud samtidigt. 

Öronpropparna är baserade på teknologin från företaget Hush, som släppte några liknande öronproppar vid Kickstarter 2014. Nu har den välkända ljudproducenten Bose köpt upp företaget och lagt ut det på Indiegogo för att testa produkten bland användarna före en bred marknadslansering.

"Vi vill förbättra sättet du sover på genom att inte låta oönskade ljud väcka dig eller hålla dig vaken", skriver Bose om produkten som kallas Sleepbuds.

De nya lurarna är inte beroende av aktiv brusavstängning, utan använder istället en kombination av regelbunden, passiv ljudblockering och uppspelning av olika ljud som "gömmer" de irriterande, skarpa ljuden som håller människor vakna på natten.

Ljuden som spelas upp har utformats av ingenjörer för att ha en lugnande, sövande effekt på användaren och man kan välja mellan olika ljud genom en mobilapp. Det går också att ställa in en intern väckarklocka, för att inte väcka partnern när det är dags att vakna. 

Lurarna levereras med ett separat fodral som kan användas för att ladda öronpropparna, och batteriet håller en hel natt med ljuduppspelning enligt tillverkaren.

Indiegogo har öronpropparna samlat in $ 448,000 av ett flexibelt mål på $ 50,000. Exemplaren som erbjuds genom Indiegogo är nu utsålda, men tillverkaren skriver att dessa endast är prototyper, och den slutliga konsumentversionen dyker upp i butik någon gång under nästa år och kommer att kosta cirka 250 dollar.

Nedan ser du en informationsvideo om öronpropparna.

Annons