Annons

Ett nagellack som ändrar färg när det finns våldtäktsdrog i drinken. Tacka dessa studenter för det!

Annons

Dessa fyra unga män har använt kemikalier på ett sätt som bara kan beskrivas som genialt och fantastiskt bra. 

För att kunna stoppa våldtäktsdroger.

De håller på att utveckla ett nagellack som byter färg när det kommer i kontakt med en drink som spetsats med våldtäktsdroger.

Tanken är att man diskret ska kunna röra med fingret i drinken och på så vara säker på att inte drogas, men samtidigt inte behöva känna sig anklagand mot oskyldiga män.

Tyler Confrey-Maloney, Stephen Gray, Ankesh Madan och Tasso Von Windheim på North Carolina State University, berättar att de alla har någon bekant som har blivit utsatt för sexuella övergrepp.

– När vi tänkte på stora problem i samhället kom frågan om sexövergrepp genom droger upp, säger Ankesh Madan till Higher Education Works.

– Alla har vi vi varit nära någon som har varit nära denna hemska erfarenhet och vi började fokusera på att hitta sätt att förebygga detta brott.

Deras förhoppning är också att det ska stoppa dessa potentiella våldtäktsmän på grund av risken att åka dit.

Företaget Undercover Colors har fått in nästan en miljon kronor från investerare, och söker nu fler investerare och vidare utveckling för att kunna lansera produkten kommersiellt på marknaden.

Vi tycker det här låter som den bästa kosmetikan någonsin! Tycker du också om den här grejen får du gärna dela den här artikeln. Gå gärna in och gilla Undercovor Colors facebooksida också.

Annons