Annons

Så här ser de nya traikljusen ut som räddar folk som stirrar in i mobilen

Annons

Tycker du också att det är jobbigt att behöva titta upp från mobilen ibland mitt i ditt surfande? Va inte orolig, räddningen är här för att du ska slippa bli påkörd av en bil när du håller på att slå rekord på Flappy Bird. För att denna dröm ska slå in för dig så måste du tyvärr flytta till Augsburg i Tyskland.

trafi4l

I Augburg i Tyskland har de infört trafikljus till "Smombies" då de har varit ett stort problem med fotgängare som tittar in i sina skärmar.

Med "Smombies" menar vi inte riktiga zombies utan det blir en förkortning till "smartphone-zombies" - personer som vandrar runt med blicken i skärmen.

När man har näsan i telefonen är det lätt att missa viktiga skyltar m.m så lösningen till det var att ta ner trafikljusen till deras nivå. Vid två olycksdrabbade övergångsställen har man därför infört röda LED-lampor på marken som blinkar rött så att även folk som är inne i mobilen kan bli uppmärksamma.

Än så länge så vet man inte om dessa lampor kommer att fungera bra så de avvaktar med att installera dessa lampor på fler övergångsställen. Vem vet kanske kommer dessa lampor införas till Sverige snart också?

Annons