Annons

Snapchat äger nu ALLT du delar

Annons

Snapchat blev populärt genom att lova att allt innehåll var permanent och aldrig skulle kunna omfördelas. Inte nu längre. Med den nya uppdateringen ger dig rätt att äga rättigheterna till alla dina snaps, bilder och videoklipp som du delar.

Mobilappen Snapchat blev en hit direkt efter att den kom ut på marknaden under hösten 2011.

Miljontals användare föll för marknadsföring som fotografier och videor som delades ströks från sina servrar inom 24 timmar.

I juni i år hade Snapchat över 1,1 miljoner registrerade svenska användare, man uppskattar att det finns 100 miljoner användare världen över.

För några dagar sedan kom en ny uppdatering som innehöll ett antal nya funktioner och den vanliga långa lista av villkor som de flesta människor inte läst, men håller med.

Men om du hade brytt sig om att läst det hade du upptäckt att snapchat nu har avvisat alla tidigare löften inte förbehålla sig rätten att äga och eventuellt använda dina bilder.

Hädanefter har snapchat alla rättigheter till användarnas meddelanden, bilder och videoklipp delas genom appen anger Tech Times som har täckt de nya villkoren punkt för punkt.

Du ger bort alla rättigheter

Den korta versionen är att snapchat säger att de kan göra vad de vill med alla innehålls användare dela. Listan över vad du ge bort rättigheter är lång, men vet att snapchat kan använda dina foton och videor, till exempel, marknadsföring eller reklam utan att du bli meddelad.

Det står svart på vitt att du godkänner villkoren ger dig snapchat och dess dotterbolag rätt att publicera användarinnehåll utanför snapchat plattform utan att användaren behöver upplysas om detta.

Det har vidare anfört att snapchat kan använda ett användarnamn, bild och ljud publiceras genom "Live Story funktion" för offentlig distribution utan att användaren ska ha ersättning.

Denna rätt gäller även för snapchat eventuella partners.

Din video kan bli TV-reklam

Tydligare kan det inte sägas. De äger absolut allt du delar och kan använda den för vad de vill.

I ett hypotetiskt fall kan snapchat samarbeta med så Coca-Cola och din privata video för din pojkvän kan hamna på vita duken eller TV i en reklamfilm för sodajätten utan att du kan påverka det.

Som om inte det vore nog, frånsäger sig snapchat allt ansvar för vad du delar på snapchat. Det är användaren som är juridiskt ansvarig.

Och de förbehåller sig rätten att ta bort användarmaterial när som helst, oavsett anledning, och det är inte begränsat till kränkningar av snapchat termer.

Med andra ord, kommer ditt innehåll tas bort av snapchat även om du inte har gjort något fel.

- Ingen kommer att använda det längre

Till snapchaps försvar är de nya förutsättningarna inte olikt dessa termer Facebook ställer för sina användare, men med ett viktigt undantag.

Facebook förbehåller sig bara rättigheter för din Användarinnehåll kan göras tillgängliga för allmänheten på sin egen plattform, dvs Facebook.

Många användare av snapchat som började använda tjänsten eftersom meddelandena som skickas skulle aldrig skulle kunna omfördelas av företaget har uttryckt frustration och ilska över de nya villkoren, skriver Tech Times citerar en användare som säger:

"Om alla läste sekretesspolicyn för snapchat skulle ingen använda den längre"

Annons