Annons

Polisman utreds för att ha stenat en vombatunge till döds

Annons

En polis som inte har tjänstgörs har fångats på kameran när han stenade en försvarslös vombatbebis till döds i södra Australien, skriver Daily Mail.

De chockerande bilderna har lett till raseri bland djurskyddsgrupper och vanliga australier, med många som frågar vad han gjorde.

Sekvensen visar hur polismannen, i bar överkropp, som förföljer och plågar en trögrörlig vombatbebis. När de små benen inte orkar springa mer lufsar djuret långsamt fram på grusvägen. Då hoppar polisen ut medan hans kompis, som ivrigt hejar på, filmar allt från sin bil. 

Polismannen gör tummen upp mot kameran och slår djuret tre gånger med en sten innan det faller orörligt till marken. 


Han höjer sedan armarna i en segergest medan kameramannen kommenterar med ett skratt: ”Oh no, you killed him, bro”, ”Åh nej, du dödade honom brorsan”. 

Polisen bekräftar att det startat utredning kring steningen

Vombat är ett mestadels nattlevande pungdjur som är fridlyst i Australien. 


– Vid denna tid kan polisen bekräfta att vi ser väldigt allvarligt på situationen och noga undersöker videon, säger australisk polis i ett uttalande och fortsätter: 

– En undersökning pågår i det här fallet för att formellt identifiera mannen; och sedan vidta de lämpliga åtgärder som krävs. 

En djurskyddsgrupp för djurarten, ”The Wombat Awareness Organisation”, har postat ett Facebookinlägg om händelsen där de skriver: 

”Det här måste få ett slut. Jag är trött på att rapportera sådan här grymhet som sedan ignoreras. Måtte inte denna bebis ha lidit och dött i onödan”. 

Se nyhetsinslaget nedan:

Annons