Annons

Jimmie Åkessons ilska – mot svenska vaccinhanteringen: ''Under all kritik, Löfven''

Annons

Förra veckan var det vaccinordningen som fick Jimmie Åkesson att ryta till. Denna vecka är det vaccintakten. ”Under all kritik”, menar han om regeringens arbete.

Uppgifterna om förseningar i vaccinleveranserna är mycket oroväckande, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel i Expressen.

Han vill att regeringen blir mer transparent med hur vaccinationen framskrider och skriver att han själv kommer att föreslå att regeringen inför ”kontrolldatum” där det tydligt framgår hur många som väntas vara vaccinerade.


”Den enda vägen ut ur detta läge är vaccinering, det tror jag de flesta är helt överens om. Först när tillräckligt många är vaccinerade så kommer siffran över antalet döda svenskar att sluta öka. Och först då kommer också företagens och landets ekonomiska återhämtning kunna ta fart på allvar. De nya uppgifterna om förseningar och halverade leveranser av vaccin är i ljuset av detta mycket oroväckande”, skriver Jimmie Åkesson i en debattartikel i Expressen.

SD-ledaren skriver vidare om att han vill se en ökad takt av vaccination – och att det ska finnas en större transparens kring hur vaccinationsprocessen fortgår. 

”Jag vill veta hur tidsplanen håller i nuläget, men framför allt kommer jag att föreslå att regeringen inför ”kontrolldatum” under våren – på förhand angivna datum där det tydligt framgår hur många svenskar som förväntas vara vaccinerade vid varje given tidpunkt. Detta för att uppnå transparens och slippa onödiga och skadliga spekulationer, men framför allt för att såväl oppositionen som mediala aktörer måste ges möjlighet att utkräva ansvar vid eventuella fortsatta misslyckanden från regeringens sida”, skriver SD-ledaren i Expressen.

Avslutningsvis skriver Åkesson att han kommer att fråga ut regeringen i den kommande partiledardebatten – och att han hoppas på svar på dessa frågor. Frågor som väckts på grund av regeringens misstag, menar SD-ledaren.

”Som det ser ut i dagsläget är regeringen återigen på väg att misslyckas, denna gång med den mest avgörande delen av pandemihanteringen. Endast 1,1 procent av befolkningen har fått sin andra dos. De som får betala, inte sällan med sina liv, är Sveriges äldre och andra riskgrupper. Det är dags att regeringen vaknar upp och på allvar fokuserar på att lösa uppgiften. Resultatet hittills är under all kritik”, avslutar Jimmie Åkesson sitt inlägg i Expressen.

Håller du med honom? Har Sveriges misslyckats med sin coronahantering? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Annons