Annons

Veganaktivist som 'räddade' 16 kaniner dödade nästan 100 i processen

Annons

En veganaktivist i Spanien som påstods ha blivit attackerad av en arg mobb förra veckan - efter att hon "räddade" 16 kaniner från deras gård - orsakade dödsfall av nästan 100 kaninungar under processen, enligt en rapport.

Aktivisten, som går under namnet "Mythical Mia" på sociala medier, genomförde det påstådda räddningsuppdraget på en gård nära Osono i början av september, enligt den spanska tidningen La Vanguardia.


Fem kaniner, som var dräktiga och var på väg att föda, dödades under det kaotiska räddningsuppdraget och flera lämnades med brutna ryggar, uppger rapporten, med hänvisning till en bedömning från en lokal veterinär.

Ett antal kaniner som 'Mythical Mia' tog den dagen, sades ha varit dräktiga eller digivande. Deras avkommor inkluderade uppskattningsvis 90 kaniner som måste avlivas efter att de hade övergivits, enligt La Vanguardia.

Honkaninerna som blev kvar men som överlevde tvingades enligt uppgift göra aborter.


Mia, vars riktiga namn är okänt, publicerade en video på sin Instagram-sida förra veckan som ”dokumenterar” den blodiga följden av hennes kaninräddning.

"Det här är vad som har hänt, titta, jag dokumenterar hela saken", sa hon. ”Jag är täckt av blod. Detta är vad bönderna har gjort. De sköt genom vårt fönster och jagade oss på motorvägen. Åh herregud, jag är bokstavligen täckt av blod."


Kvinnan, som låter brittiskt, har publicerat information på sin Instagram-sida om kaningården. Hon gav en uppdatering om de "räddade" kaninerna och bekräftade att hon var tvungen att "lämna tusentals mödrar och ungar bakom sig."

"Dessa 16 är de lyckliga," sa Mia. ”Efter aktioner som denna får vi åka hem men för dem finns det ingen väg ut. Vi lyckades bara hitta ett hem för 16 i förväg, så vi var tvungna att lämna tusentals mödrar och ungar bakom oss. De kommer att hållas fångna i dessa burar hela livet, deras enda flykt är när de skickas till ett slakteri för att bli mördade för deras kött och päls. Kaniner som dessa missbrukas också för djurförsök, torteras under en livstid innan de så småningom också mördas. De hålls också regelbundet som "husdjur" ofta i burar och olämpliga förhållanden och lider av långtråkighet och flera andra hälsoproblem."

Se klippet nedan:

Annons