Annons

Advokaten: Borde bli olagligt att äta kött

Annons

Kött, vegetariskt, klimat och miljö är heta frågor i världen just nu.

Nu har en av Storbritanniens ledande advokater gjort det bisarra påståendet att det inom kort kan bli olagligt att äta kött på samma sätt som det nu är olagligt att röka på pubar.

Michael Mansfield QC räknar med att vi måste införa nya "ekocid"-lagar som gör "avsiktlig förstörelse av naturen" olaglig.

Han beskrev också att "förstörelsen" var ett "brott mot mänskligheten".


Det var i ett tal för Labour-partiet på en konferens i Brighton som 77-åringen nyligen sa:

”När vi ser vilken skada som köttätande åsamkar vår planet så är det inte helt galet att tro att det en dag kommer att vara olagligt”.

”Det finns många saker som en gång ansågs vanligt, men som numera inte tillåts – som att röka inomhus”, sa han enligt Daily Mail.


Genom åren har Mansfield tagit sig an flera stora fall – och bland annat företrätt offren efter Hillsborougholyckan och Grenfell Tower. 

Vad man än tycker om hans åsikter, så är det svårt att bortse från en del fakta som lyftes fram under konferensen som anordnades av välgörenhetsorganisationen Viva.

Bland annat att världens tre största köttproducenter tillsammans ligger bakom mer växthusgaser än hela finansvärlden, skriver Daily Mail.

Välgörenhetsorganisationen hävdar också att 25 procent av de totala globala växthusgaser som produceras kommer från jordbruksindustrin. Av dessa 25 procent kommer 80 procent från djuruppfödning.


Vad tycker du – ska det vara lagligt eller olagligt att äta kött?

Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare artikeln till dina vänner för att se vad de tycker om saken!

Annons