Annons

Mordet på Einár upprör politikerna - det här säger de

Annons

Flera partiledare upprörs av mordet 19-årige rapartisten Einár.

Debatten om hårdare tag mot gängen kan nu ta ny fart.

Politikerna reagerade snabbt och upprört efter beskedet om mordet på rapartisten Einár i ett bostadsområde i södra Stockholm.

– Det är ett ungt liv som släckts, och jag förstår att han har betytt mycket för många unga människor, säger statsminister Stefan Löfven (S).

– Det här visar att vi måste fortsätta att vara stenhårda här och nu. Flera poliser, tuffare lagar och mer verktyg till polisen.


Flera andra partiledare kommenterade mordet med både upprördhet och frustration på Twitter.

”Vi befinner oss i ett nationellt krisläge och nu krävs politiskt ledarskap som tar tillbaka kontrollen över utvecklingen”, skriver Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar.

Centerledaren Annie Lööf kommenterar också på Twitter:

”Vi är många som sörjer, som har fått nog av det meningslösa våldet och vill se gängkriminaliteten bekämpas”.

”Nu krävs mer än ilska och uppgivenhet. Det krävs handling”, uppger Liberalernas ledare Nyamko Sabuni.

Moderaterna har under lång tid angripit regeringen för att göra för lite och för långsamt för att polisen ska kunna få stopp på gängen.

– Det här är ju helt förfärligt. Det är ännu en avrättning mitt i inne i stan i ett bostadsområde, säger Moderatledaren Ulf Kristersson.

Moderaterna vill också ha ungdomsfängelse för unga som begår grova brott.

– Många av de här individerna är unga. De placeras på fullständigt meningslösa ungdomshem som de rymmer i från hela tiden, säger partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell.

KD-ledaren Ebba Busch skriver på Instagram att ”något har gått sönder i vårt land” när Sverige ligger i topp i Europa när det kommer till antalet dödsskjutningar.

Annons