Annons

Han startar Bensinupproret 3.0 – för att få upp priserna: ''Samlar krafter som står för det motsatta''

Annons

Bensinupproret 2.0, som kräver sänkt bensinpris, har samlat över en halv miljon medlemmar på Facebook. Men nu finns även en motpol, där man vill höja bensinpriset.

– Det gjorde jag som en motpol. Det var så många som ville sänka priset. Jag tänker att det är dåligt för klimatet och ville samla en kraft som står för det motsatta, säger nya gruppens grundare Viktor Erik Jensen till Expressen.

Bensinpriset ligger nu på över 16 kronor litern och enligt experter kommer man snart att spräcka 17-kronorsvallen. Detta har väckt starka reaktioner hos många, i synnerhet de som bor på landet och är mer eller mindre beroende av att ta bilen som transportmedel.


Bensinupproret 3.0 – en motståndare

Men alla är inte eniga om att bensinpriserna bör sänkas. 35-årige Lund-bon Viktor Erik Jensen tycker precis som många andra klimat-vänner, att bränsleförbrukningen är skadlig för miljön och startade gruppen Bensinupproret 3.0.

Gruppen Bensinupproret 3.0 startades i onsdags förra veckan, som en motpol till Bensinupproret 2.0, som startades i april. Sedan dess har gruppen fått tusentals medlemmar, 6 950 i skrivande stund. 

– Jag tror att de blir provocerade om de hör att vi vill höja priset. Men om de förstår varför, och att vi också har tankar om hur det skulle kunna gå till på ett sätt som inte förstör deras möjligheter att leva, kanske de förstår varför vi vill detta. Det är helt enkelt för att vi vill sluta med koldioxidutsläppen, så att vi har en bra framtid framför oss, säger han till Expressen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Annons