Annons

Här straffas rattfyllon med alkolås i bilen – i resten av sina liv: ''Hårdaste lagen i världen''

Annons

I den kanadensiska provinsen Quebec tvingas rattfyllerister använda alkolås resten av livet, rapporterar Aftonbladet.

Den nya lagen träder i kraft på måndagen.

Att människor fortfarande kör rattfulla är tyvärr ingen nyhet, men varje gång en olycka sker är precis lika fruktansvärd. På grund av det allvarliga i detta brott har den kanadensiska provinsen Quebec valt att skärpa sitt straff för rattfylleri. 


Trafikanter i Quebec som åker fast för rattfylleri vid två tillfällen under en period på tio år tvingas efter det att använda alkolås.

Detta ska gälla livet ut och personen får då en markering i körkortet som visar att hen endast får framföra fordon med alkolås, skriver Aftonbladet.

 – Om man jämför med andra provinser så finns det ingen annan med en sådan lag. Det kommer att vara den hårdaste alkolås-lagen, inte bara i Kanada utan i hela världen, säger Andrew Murie, vd för Mothers Against Drunk Driving Canada enligt Aftonbladet.


Personer som får detta straff kommer få en markering i körkortet som visar att vederbörande endast får framföra fordon med alkolås. Den som straffats med alkolås livet ut men ändå blir påkommen med att framföra ett fordon utan alkolås blir av med sitt körkort i tre månader. Dessutom ska personen böta 1 500 kanadensiska dollar vilket motsvarar omkring 10 800 kronor.

Vad tycker du om detta? Bör Sverige införa samma lag?

Annons