Annons

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp efter våldtäkt: Vilka är männen?

Annons

UPPDATERING: Två gripna för våldtäkten på Anna – överlämnade sig när bilderna visades. De två gripna är 21 respektive 26 år gamla. Bägge har anhållits av polisen. De kom själva in till receptionen på Rättscentrum i Malmö och anmälde sig. Därefter greps de och anhölls sedan av en jouråklagare, skriver Aftonbladet.

"Anna" firade nationaldagen med sina vänner i Folkets park, Malmö. När hon för en kort stund kom ifrån sina vänner blev hon överfallen av två män som ska ha våldtagit henne. Nu släpps en övervakningsfilm på de båda förövarna.

Det är i kvällens Efterlyst som sommarens fall, som utspelade sig i Folkets Park i Malmö, tas upp och där de två misstänkta gärningsmännen jagas under bästa sändningstid.

Men det var redan under torsdagseftermiddagen som polisen, via Efterlysts Facebook-sida, gick ut med en bild på de två misstänkta våldtäktsmännen. Intill bilden skriver Efterlyst:

🚨EFTERLYSTA FÖR VÅLDTÄKT – DELA OCH HJÄLP POLISEN🚨 (Sänds ikväll 20.00 på TV3 och Viafree) Den 6 juni var 30-åriga...

Posted by Efterlyst on Thursday, October 3, 2019

”EFTERLYSTA FÖR VÅLDTÄKT – DELA OCH HJÄLP POLISEN

Den 6 juni var 30-åriga “Anna” och hennes vänner ute i Folkets park i Malmö. När Anna går ut själv i parken dyker två okända män plötsligt upp bakom en buske och våldtar henne.

Nu går polisen ut i Efterlyst med filmen som tydligt visar de misstänkta gärningsmännen.

Känner du igen dem? Vet du vilka de är? Ring oss på 08-702 00 90 eller maila till [email protected].”

Polisen vädjar nu alltså om allmänhetens hjälp när de släpper en övervakningsfilm från kvällen då våldtäkten ägde rum på de två efterlysta männen.

 – Detta är ett grovt brott som skett. Vi har två gärningspersoner som ska ha utfört detta. Vi vill veta vilka de är och behöver allmänhetens hjälp med att identifiera männen som syns på bilderna, säger Cecilia Wolfgramm, vid Malmöpolisens sexualbrottsprojekt i ”Efterlyst” i TV3.

*Anna heter i verkligheten något annat.

”Efterlyst” sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar och går att se i efterhand på Viafree.se.

Se övervakningsfilmen nedan och dela gärna vidare! 

Annons