Annons

Talman Andreas Norlén har fått nog – efter riksdagsledamöternas bedrägeri

Annons

Efter Aftonbladets granskning ”Maktens kvitton” har det uppdagats att flera politiker i riksdagen har smusslat med skattebetalarnas pengar. Nu ryter talmannen Andreas Norlén ifrån.

Aftonbladets stora granskning ”Maktens kvitton” har lett till att åklagare inlett sex förundersökningar.

Två har lagts ner, men fyra pågår fortfarande - mot politikerna Emma Carlsson Löfdahl som numer är politisk vilde, Erik Bengtzboe (M), Patrick Reslow (SD) och Stefan Jacobsson (SD).


Talmannen Andreas Norlén känner sig bekymrad över hur politikerna har betett sig.

– Jag är bedrövad och bekymrad över att så många ledamöter har framfört ersättningsanspråk som har kunnat ifrågasättas. Att vara riksdagsledamot är att ha ett av Sveriges finaste förtroendeuppdrag. Det ställer höga krav på ledamöterna så jag tycker att det är mycket bekymmersamt, säger Andreas Norlén till Aftonbladet.

”Skadar förtroendet för riksdagen”

Andreas menar vidare att dessa avslöjanden kan skada folkets förtroende för hela riksdagen.

– Det är uppenbart att de här avslöjandena riskerar att skada förtroendet för riksdagen som institution och riksdagens ledamöter generellt och det är, tycker jag, mycket bekymmersamt, säger han till tidningen.

Andreas jobbar aktivt för att förhindra den här typen av bedrägerier.

– Mitt ansvar som ordförande i riksdagsstyrelsen är att se till att det finns bra, tydliga regler, att det finns ett bra arbete inom riksdagsförvaltningen med att hantera de här olika ansökningarna och följa upp dem och därför har jag tillsammans med styrelsen tagit initiativ till översyn av reglerna och förvaltningens uppdrag, säger han till Aftonbladet.

Vi hoppas att alla ledamöter som smusslat med skattebetalarnas pengar avslöjas och att detta får ett slut.

Vad tycker du om dessa bedrägerier? Dela med dig av din åsikt!

Annons