Annons

Göran Greider kräver Dan Eliassons avgång – efter utlandsresan i pandemin: ''Vanligt folk är förbannade''

Annons

Myndighetschefen Dan Eliasson valde att åka utomlands och fira jul – mitt under coronapandemin.

Nu höjs röster för att MSB-bossen bör lämna sin post.

– Vanligt folk som gjort väldigt stora uppoffringar är förbannade. Jag är förbannad över att en ledande myndighetsperson gör på det här sättet, och sen kommer med en så dålig ursäkt, säger ledarskribenten Göran Greider i SVT.

Ni kan historien vid det här laget. Folkhälsomyndigheten har uppmanat alla svenskar att resor endast ska genomföras om de är nödvändiga – trots det flög MSB:s generaldirektör Dan Eliasson till Kanarieöarna bara dagar innan julafton. 

Det var den 19 december som Dan Eliasson satte sig på ett plan den 19 december med destination Las Palmas. Och resten är historia som det brukar heta.

 – Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj, förklarade sig Eliasson för Expressen.

 – Vi ska alltid undvika onödiga resor. Jag har ställt in väldigt många resor. Men den här gången kände vi att vi ville fira jul tillsammans, sade Dan Eliasson vidare.


Hans förklaring har inte hjälpt honom i kritiken och stora folkmassor skriker nu högt om Dan Eliassons avgång. En av dessa opinionsbildare är Göran Greider som fast beslutet hävdar att generaldirektören borde få sparken.

På måndagen utvecklade han sitt resonemang i SVT:s ”Morgonstudion”.

– Vanligt folk som gjort väldigt stora uppoffringar är förbannade. Jag är förbannad över att en ledande myndighetsperson gör på det här sättet, och sen kommer med en så dålig ursäkt, får jag lov att säga, säger Göran Greider i SVT.


Författaren fortsätter:

– Så jag tycker nog att han bör gå, helt klart. Han bör självmant säga: ”Nu hoppar jag av mitt jobb här och gör någonting annat, helt enkelt” , säger Greider.

Dalademokratens ledarskribent menar att folk ute i stugorna är ilskna efter rapporteringen om myndighetschefens agerande mitt i pandemin.

– Han har inte begått något brott, men han har visat dåligt omdöme. Det där om nödvändiga resor eller nödvändiga kontakter med familjen… Det är ju sånt som miljoner människor har avstått från i detta land.

Vad tycker du om detta – borde Dan Eliasson få sparken?

Annons