Annons

Greta Thunberg har precis släppt sin första låt – så här låter den!

Annons

Greta Thunberg har gjort musikdebut.

Tillsammans med indiepop-bandet The 1975 har hon släppt singeln "The 1975" - en ny version av låten som vanligtvis "öppnar" bandets album. Det skriver The Guardian.

Låten baseras på ett av Greta Thunbergs många tal, som hon har spelat in och skickat till The 1975. I bakgrunden hörs en lågmäld orkester. 

"Jag är glad att få möjligheten att sända ut mitt budskap till en ny publik på ett nytt sätt. Jag tycker att det är fantastiskt att The 1975 är så starkt engagerade i klimatkrisen. Vi behöver engagera människor från alla delar av samhället snabbt. Och jag tror att det här samarbetet är något nytt", säger hon.

Vinsterna från låten kommer att gå till klimataktivisterna Extinction Rebellion, på Greta Thunbers begäran. 

Låten spelades in i Stockholm, och sångaren Matt Healy tyckte att mötet med Greta Thunberg var inspirerande, skriver CNN.

Vidtagit åtgärder

Bandets manager, tillika grundare av skivbolaget Dirty Hit, Jamie Oborne, har tidigare berättat att bolaget vidtagit åtgärder för att minska deras påverkan på miljön – genom att fasa ut användandet av onödiga plastförpackningar.

Än har skivbolaget inte nått hela vägen minska sitt koldioxidavtryck, skriver The Guardian – varför han kallats ”hycklare”. Men Oborne har avfärdat kritiken.

– Det är därför vi befinner oss i den här situationen där ingen gör något och det krävs att ett barn ska peka ut att vi kan skapa förändring, säger han till The Guardian, och åsyftar Greta Thunberg.

Du kan lyssna på hela låten i videoklippet här nedanför. Skriv gärna vad du tycker i kommentarsfältet på Facebook efter att du lyssnat klart.

Annons