Annons

Mammans gripande bild: Det här är min sons sätt att säga att han inte kommer klara det

Annons

Mamman vet att människor kommer att ifrågasätta hennes beslut att dela den kraftfulla bilden på hennes 10-åriga son i en blöja.

För många människor skulle deras första reaktion när de tittar på denna hjärtskärande bild vara: "varför skulle någon förälder vid deras fulla bruk dela denna bild till världen?"

Den kraftfulla bilden visar en 10-årig pojke som heter Drake, i badrummet klädd i en blöja. Han står över toaletten tydligt i olidlig smärta när han kämpar med sjukdomen som är cancer. 

Detta kan tyckas störande för vissa, men när hans mamma som fångade det hjärtskärande ögonblicket förklarar varför hon bestämde sig för att dela bilden, är det begripligt. 

Cancer är inte vackert eller gulligt menar hon. Och allt blir inte alltid bra i slutändan. Läs Jessica Medingers känslosamma inlägg som hon lade upp Facebooksidan Love What Matters:


”Till alla som kämpar mot cancer eller genomgår kemoterapi. Till alla som genomlider denna fruktansvärda sjukdom. Det är dags att återgå till verkligheten, hårt och snabbt. Bilden jag publicerar är från imorse, och före ni skriker och ropar: ‘Varför skulle hon publicera en bild på honom i en blöja, så oanständigt.’

Tja. 1: Det visar inte mer än ett par badbyxor skulle göra och 2: Livet är inte alltid politiskt korrekt och vackert, det är äkta. Livet är inte vackert, och cancer förstör en person.

Det här var imorse efter jag burit upp Drake till badrummet. Ja, han har på sig en bölja eftersom att han 75% av tiden inte kan kontrollera sina behov. Det här är skinn och ben, eftersom jag måste böna och be honom att äta EN grön böna till middag, eller dricka en mugg vatten på hela dagen. Det här är att ha nattliga samtal med en tioåring, som frågar om han kommer komma till himlen om han dör och få träffa sin pappa där och om han kommer kunna prata och leka med honom.

Det här är när han är för svag att ta sig ur sängen eller gå och måste bli buren eller sitta i rullstol. Det här är när han somnar medan någon pratar med honom, eftersom han är så trött och slut. Det här är när han kräks upp all medicin jag ger honom och när han bara hulkar eftersom hans mage är tom, så när som på den sked yoghurt jag gav honom med pillerna.

Det här är att behöva ta 44 cellgiftstabletter förra veckan inom loppet av 24 timmar. Det här är när han säger till mig: ‘mamma, jag kommer inte klara det.’ Det här är när han inte vill bli rörd, eftersom det gör för ont, och behöver morfin för att ta sig genom dagen. Det här är när han berättar för mig att han är rädd och att han inte tror att han kommer uppleva sin elfte födelsedag. Det här är han och jag, när jag berättar för honom att jag kommer att fortsätta kämpa för honom när han inte orkar. Det här är han och jag, och vår värld.

Det här är han, Drake, Stinky Joe, hela min värld. Från och med ögonblicket jag fick veta att jag var gravid till evig framtid, har han varit anledningen att jag lever. Han är mitt leende, min kärlek, mitt hjärtslag. Han är också mina tårar, mitt krossade hjärta, mina rynkor i pannan. Han är mitt liv.”

Dela gärna för att öka medvetenheten kring hur det är att leva med en familjemedlem som har cancer.

Annons