Annons

Därför har mostrar och fastrar viktiga roll i barns liv

Annons

Föräldrar och mor- och farföräldrar är inte de enda som påverkar barnets utveckling. Mostrar och fastrar ger en speciell livskvalité att vara en slags "extramamma" till dem. Medan föräldrar är där för att lära och vägleda barnen, och mor-och farföräldrar för att älska och skämma bort dem, men ett barns liv kommer alltid att bli bättre med en kärleksfull, cool faster eller moster. 

Varför har mostrar och fastrar en så viktig roll i barns liv?

Image result

1. Mostrar/fastrar är bra lärare. De kan erbjuda ett annat perspektiv när de hjälper barn någonting, allt från ord och siffror till svåra beslut i livet.

2. Mostrar/fastrar ger jättebra presenter. De köper ofta prydliga och roliga gåvor till sina syskonbarn eftersom de tycker om att skämma bort dem!

3. Mostrar/fastrar är jättebra lyssnare. När ett barn behöver hjälp eller vägledning men vill inte diskutera detta med sina föräldrar är de alltid där.

4. Mostrar/fastrar är inofficiella psykologer. De har bra livsråd som de vill dela med sig av, vilket hjälper dem förstå och relatera till sina syskonbarn.

5. Mostrar/fastrar ingjuter värderingar. Likt en förälder lär de barn värderingar och skillnaden mellan gott och ont.

6. Mostrar/fastrar är bäst barnvakter. De älskar att spendera tid med sina syskonbarn så de kommer alltid att vilja hjälpa till att passa sina små familjemedlemmar. De älskar att skratta och leka!

7. Mostrar/fastrar är snälla uppfostrare. De är i allmänhet mer avslappnade för att rätta till dåligt beteende, och de gör det utan att vara arga eller hårda.

Image result for mother with kids shadow

Därför är det fantastiskt att vara moster/faster

Det är kul att vara moster/faster. Att ha små barn som ser upp till dig och gör ditt liv lättare är en underbar gåva som inte alla upplever. Och du får också chansen att berätta för dem om alla de dumma saker som deras föräldrar gjorde som barn!

1. Du får göra allt det roliga. Mostrar/fastrar missar aldrig ett födelsedagskalas eller en chans att vara med barnen. Ibland har de till och med turen att ha samma intressen, så att du kan ta dem till mässor, museer och konserter när de är äldre.

2. Känslan när ett syskonbarn föds. Dagen som en ny systerdotter eller brorson kommer till världen är något väldigt speciellt. Oavsett hur många du redan har är det alltid en trevlig känsla att välkomna fler.

3. Så många kramar! Ju fler barn dina syskon har desto mer kärlek finns det för dig! Nya barn betyder massor av kramar och kärlek. Det är underbart att gosa med syskonbarn och det knyter dig närmare varandra.

4. Att se sina syskonbarn växa upp. Det är den underbaraste känslan att se dem växa och växa och veta att du har varit där och stöttat dem (och möjligtvis skämde bort dem lite).

5. Syskonbarn minskar stress. När saker och ting har varit hårt på jobbet får syskonbarn dig att tänka på annat och ha kul.

6. Det är så kul att köpa presenter. Eftersom du känner dem så bra är det enkelt att välja de perfekta presenterna och skämma bort dem då och då med deras favoritgodis eller dessert.

Image result for playing with kids

Det är en otrolig gåva att vara moster/faster

Att skapa ett tajt band med sina syskonbarn för familjen ännu närmare. Mostrar/fastrar är så viktiga i sina syskonbarns liv och nu vet vi varför! Bandet mellan dem kommer alltid att vara starkt, speciellt om ni ni spenderar värdefull tid tillsammans. Din kärlek och omtanke kommer att påverka deras liv för alltid.

Vad gillar du mest med att vara moster/faster? På vilket sätt förgyllde dina mostrar/fastrar ditt liv? Dela den här artikeln för dina nära och kära och berätta för oss 🙂

Annons