Annons

Barnmorskan är trött på abortmotståndet – nu väcker hennes inlägg starka reaktioner

Annons

En barnmorska som heter Ulrica Oscarsson tröttnade på abortmotståndare och en dag fick hon nog.

Hon valde att dela sina åsikter i ett inlägg på Facebook, som i skrivande stund har över 47 000 gilla-markeringar och 19 000 delningar. 

Meningen med inlägget var att nå ut till kvinnor som vill göra abort, att de inte skulle känna någon skuld. 

Såhär skrev Ulrica i sitt inlägg:

Mitt tålamod är snart slut, jag är trött på att abortmotståndare i och utanför sjukvården har lagt beslag på debatten så att det nu verkar framstå för allmänheten som om en majoritet av Sveriges barnmorskor tycker att abort är fel. Jag är trött på att se Ellinor Grimmarks ansikte dominera nyhetsflödet. Det är dags för debatten att fyllas av andra barnmorskors ansikten, alla vi som inte håller med abortmotståndarna, alla vi som ser aborträtten som en grundläggande del av kvinnors rättigheter och som en självklar del av svensk sjukvård som var och en som anser sig vara i behov av ska ha tillgång till utan att behöva oroa sig för stigmatisering, skuldbeläggande eller dåligt bemötande. Såhär ser jag ut. Jag är barnmorska, jag är beredd att slåss för varje kvinnas rätt till sin kropp och för allas rätt till god och lika vård!

Inläggets räckvidd har vuxit explosionsartat.

– Spridningen visar vilket stort stöd abortlagen har i samhället. Det gör mig oerhört glad. Det ger mig tro på att vi är många som kämpar för samma sak. Det visar att kvinnor behöver få veta att sjukvården är en fristad. Vi finns här utan att skuldbelägga och moralisera, säger Ulrica Oscarsson till Kvällsposten.

Hon avslutar sitt inlägg med att uppmana alla till att dela och sprida hennes viktiga budskap vidare!

Annons