Annons

Bonden blir chockad när hans son berättar att hans klasskompis alltid är ''hungrig.'' Hans lösning är helt perfekt

Annons

Jonathan Lawler är en framgångsrik bonde som bor i Greenfield i Indiana, USA. Han äger en stor gård i en lantlig bondesamhälle utanför Indianapolis som har drivit i sju år och säljer tonvis med mat varje år.

En dag kom Jonathans 15-årige son hem från skolan och berättade att det fanns elever på hans skola som gick hungriga. Det var då han blev medveten. Han hade aldrig förväntat sig att se hunger så nära sitt eget hem.

– Min medvetenhet om hunger var begränsad till de hemlösa i Downdown Indianapolis. Den sista platsen jag förväntade mig att hitta hungriga personer är här där jag bor, säger Jonathan till USA Today.

Området de bodde i var full av gårdar och mat, men barnen åt fortfarande inte tillräckligt mycket i skolan. Detta störde Jonathan. Han tyckte inte att barnen skulle känna sig hungriga, så han kom fram till en lösning. Vad han gjorde lämnade hela staden mållös.

Jonathan omstrukturerade sin gård. Han har gjort om sin drygt 14,5 hektar stora bondgård till ideell verksamhet som han kallar Brandywine creek farm, skriver USA Today. Syftet är att ge mat åt de hungriga i centrala Indiana. Målet är att under det första året kunna donera över 200 000 ton mat till behövande. Det är enligt honom realistiskt sett till gårdens kapacitet. Han har också volontärer som hjälper till under säsongen.

Vänligen DELA denna inspirerande berättelse med alla du känner. Vad Jonathan gör är verkligen häftigt!

Annons