Annons

Mamman frågar sonen varför svärdottern inte städar mer noggrant - då kunde inte han hålla tyst

Annons

Det är svårt för föräldrar att hålla reda på allt som behöver bli gjort för sina familjer och fortfarande behålla det stereotypa "perfekta livet".

För vissa är det lättare att hålla ett rent hus än andra. Det finns så många faktorer som avgör hur mycket tid du kan lägga för att städa ditt hem. Hur många barn du har, hur många timmar du jobbar, hur frisk du är, och många fler saker.

Som många upptagna mammor med småbarn har Clint Edwards fru Mel inte all tid i världen att ägna sig åt att hålla huset rent. Men när Clints mamma en dag kritiserade Mels städning hade ett fantastiskt svar - som han sedan delat på hans Facebook-sida. Så här skriver han:


“För några veckor sedan pratade jag med min mamma i telefon när hon plötsligt sa:

– Stör det inte dig att Mel inte städar mer noggrant?

Det var en lördag. Jag höll på att diska. Jag visste ärligt inte vad jag skulle svara. Min mamma var verkligen nyfiken.

Hon hade uppenbarligen lagt märke till att vårt hus inte alltid var nystädat. Men det är inte bara Mels jobb att se till att städa. Jag ser vårt äktenskap som ett partnerskap, så städning är lika mycket mitt ansvar som hennes.

Jag kan dock erkänna att det ofta är barnkladd, disk i diskhon och halvklara konstprojekt på bänken. Jag kan också erkänna att det inte är lika rent och välstädat som min mammas hem, men det stör inte mig. Jag har faktiskt aldrig tänkt tanken tidigare.


Jag visste inte vad jag skulle svara min mamma när hon sa så där, så jag förblev tyst. Jag brukar bli ställd vis sånna frågor. Men när jag funderar på det, tror jag att min mammas uppfattning av vårt hus reflekterar den eran hon växte upp i.

Hon är en del av “baby-boom” generationen. Jag kände inte min pappa så väl, men jag kommer ihåg att han någon gång har gett mig det här rådet när det kommer till att välja vem som ska bli min fru: Besök henne när hon inte förväntar sig det. Se hur det ser ut hemma hos henne. Man förstår en kvinna mycket bättre om man ser hur hon väljer att ha det i sitt hem.

Jag tror att min mammas oro över hur rent jag har det i mitt hus har mycket att göra med de förväntningar som fanns i hennes ungdom.

Men saken är att jag aldrig funderade över ett rent hus när jag gifte mig med min fru. Jag tycker om sakerna hon säger. Ja tycker om hur hon får mig att känna. Jag tycker om hennes leende. Det gillar jag jättemycket. Jag tycker också om hur trevlig och eftertänksam hon är, och hur hon är en perfekt kvinna för mina barn.

Efter jag stått tyst i några sekunder, sökandes efter rätt ord, sa jag plötsligt:*

– Jag gifte mig inte för att ha ett rent hus. Jag gifte mig eftersom hon är den kvinna jag vill spendera resten av mitt liv med.

Tystnad.

Jag ställde ned några tallrikar i diskmaskinen. Efter några sekunder sa min mamma:

– Tja… det är förmodligen mycket viktigare än ett rent hus.

– Ja, sa jag och fortsatte: Det tycker jag också”

Annons