Annons

10 punkter om hur livet hade sett annorlunda UTAN Sociala Medier


Annons


De senaste dagarna har flera sociala medier som Facebook, Snapchat, Whatsapp med flera legat nere flertal timmar. Det fick mig att fundera - hur skulle en värld utan sociala medier se ut idag? Sociala medier är idag en väsentlig del av vardagen, om du skulle observera din dagliga användning av sociala medieplattformar kommer du att komma fram till att du är på sociala medier nästan hela dagen! Det är en stor del av ditt vardagliga liv, och i vissa fall kretsar ditt jobb, vänskapsrelationer med mera kring det.


Även om vi alla tillbringar större delen av vår tid på sociala medier, så behöver vi ibland en paus. Tänk om sociala inte hade funnit idag? Hur hade det sett ut? 10 punkter om hur livet hade sett annorlunda UTAN Sociala Medier:

1. Du måste ta dig tid att kontakta eller träffa vänner och familj för att komma ikapp, istället för att skicka iväg ett meddelande på sociala medier. 


2. Du kan faktiskt undvika människor du inte vill prata med eller se. Människor som gamla skolkamrater som du inte har någon lust eller intresse att hålla kontakten med. Istället för att få en obekväm vänförfrågan från någon du inte gillar på en sociala medier och känna dig skyldig att acceptera den och låta dem få en inblick på ditt liv.


3. Det skulle finnas mer mystik. Nu när du träffar någon kan du på en minut titta på deras sociala medier och i stort sett få veta det mesta om dem - vad de gillar att göra, vilka de umgås med på fritiden, vad de gjorde i helgen m.m. Utan sociala medier skulle det finnas mer mysterium och du måste bilda dig en egen uppfattning om dem från dina erfarenheter och faktiskt ta kontakt med dom i verkligheten!4. Du måste börja komma ihåg din vänners- och familjens födelsedagar, inga fler påminnelser från Facebook och istället för att bara skriva på Facebookloggen måste du faktiskt köpa och skriva ett grattis-kort. Du måste även själv skicka traditionella pappersinbjudningar till evenemang såsom födelsedagskalas.

5. Du skulle inte veta om dina vänner umgicks utan dig. Du skulle ha dina misstankar, ja - till exempel när du har lagts till och sedan tagits bort från den gruppchatten. 

6. Du måste faktiskt tala om för din crush att du gillar hen / är intresserad istället för att bara gilla två av hens gamla Instagram-inlägg.


7. Du skulle förmodligen läsa fler böcker eller ägna mer tid åt det du faktiskt gillar! Bio, äta ute eller spela brädspel?

8. Vi hade förmodligen fått en bättre sömn. När det är dags för oss att sova hade vi inte suttit framför en skärm. Sömnrutinen hade sätt annorlunda ut…

9. Sociala medier har en negativ effekt på vår självkänsla. Så den hade förmodligen vara betydligt bättre utan sociala medier. Oavsett om du vill erkänna det eller inte så har det en inverkan på vår självkänsla. Sociala medier är en plats där varje person väljer sina bästa ögonblick och delar dem online så att andra kan se, beundra eller känna sig avundsjuk på sina vänner.


10. Nätmobbning via sociala kanaler hade inte existerat. Det är oerhört lätt att skapa fake-profiler och vara taskig på nätet. Tonåringar som är beroende av sociala medier är mer benägna att ägna sig åt nätmobbning. 

Hur länge hade du klarat dig utan sociala medier? Kommentera nedan!

Annons