Annons

10 saker du aldrig någonsin ska göra mot din hund

Annons

Att ta hand om en hund är en av de mest givande sakerna man kan göra, men bara så länge du gör det rätt.

Det finns mycket som kan gå fel när du tränar och tar hand om din jycke. Även de bästa och mest erfarna hundägarna kan göra allvarliga fel ibland. Men även hunden kan göra sin beskärda del av misstag.

Ingen är perfekt och vissa misstag kan förlåtas. Bandet som du och din hund har är tillräckligt starkt för att klara av ett felsteg då och då.

Det finns dock vissa saker som inte ens det starkaste bandet kan lösa. Det finns även några misstag som du kan göra som sätter din hunds liv i fara.

Här nedan så listar vi 10 saker som du aldrig någonsin ska göra mot din hund. Vissa kan verka harmlösa, men varje gång du gör dem så sätter du din hunds emotionella eller fysiska hälsa på spel.

1. Att lämna din hund ensam i bilen 

När du lämnar din hund ensam i bilen så sätter du honom eller henne i riskzonen för att bli stulen, för att inte tala om de dödliga konsekvenserna av en överhettad bil. Om du inte kan ta med din hund vart du än går, lämna honom eller henne hemma!

2. Ge dem kärlek vid fel tillfälle

Din hund kommer aldrig att lära sig vad som är rätt eller fel om du kväver dem med kärlek även när de har gjort något fruktansvärt fel. Ja, skyldiga valpar är bedårande, men de behöver fortfarande lära sig vad som är rätt eller fel, speciellt när det gäller att nafsa eller bita.


3. Övergöda dem

Belöningar är ett bra sätt att motivera ett gott beteende, men om du överdriver så kan du riskera din hunds hälsa. Se till att du håller koll på vikten och letar efter hälsosammare alternativ när det gäller godis.

4. Att glömma deras tänder

Det rekommenderas att hundar får sina tänder borstade dagligen. Många hundar lider av sjukdomar och tandinfektioner som går obehandlade, så se till att din veterinär kontrollerar hundens tänder minst en gång per år.


5. Användning utav fel halsband

Varje hundras har sina egna specifika behov på ett halsband. Hundar med kortare nos kan bli allvarligt skadade med ett halsband som bara går runt halsen och behöver istället använda en sele. Fråga din veterinär och gör din forskning innan du köper ett halsband.

6. Låta din hund leda dig

När du tar din hund på en promenad, låt det inte bli hunden som leder dig. Detta kan leda till att de oavsiktligt går mot trafiken eller mot andra faror. Om du märker att detta händer skaffa ett kortare koppel för att undvika att uppmuntra din hunds bossiga beteende.


7. Strunta i att kastrera

Den här är så viktig. Många hundar blir avlivade i djurhem varje dag som ett resultat av oväntade graviditeter. Låt inte din hund bidra till denna sorgliga trend.

8. Dela farlig mat

Att dela med dig av din mat till din hundkompanjon kan vara bra vid vissa tillfällen, men se till att det du matar honom eller henne med inte är farligt eller dödligt, som choklad eller något som innehåller lök. Kontrollera innan så din hund verkligen kan äta dina rester!


9. Slå din hund

En smäll på nosen gör bara bandet mellan dig och din hund svagare. Att slå sin hund som ett slags straff kommer att sänka hans eller hennes självförtroende och göra så att din stackars hund mest troligt kommer att bita tillbaka.

10. Använda en bur som straff

Du vill att din hund ska förknippa buren med en trygg och säker plats och inte en plats den förknippar med trubbel. Om du vill att din hund ska vara lydig när det kommer till att komma in i buren när det behövs så ska du aldrig använda det som ett straff.


Tycker du att hundar och andra djur förtjänar att bli behandlade bra? Var då vänlig och DELA detta så andra hundägare kan ta del av denna informationen.


Annons