Annons

10 orsaker till varför du aldrig ska bråka med en empatiker

Annons

"Empatiker" är en term som hänvisar till någon som känna av andra personers känslor. Det kommer från två ord i grekiskan, "em" och "pathos" som betyder "i" och "känsla". Empatiker är mycket känsliga och kan känna av människor på ett sätt som de flesta av oss inte kan. Olyckligtvis betyder det att de även blir starkt påverkade av den negativa energin som vissa personer utsöndrar och de kan bli en måltavla för manipulativa personer eller till och med psykopater.

Empatiker kan ha svårt att skilja sina egna känslor från andra närstående personers känslor. Däremot är det bra att empatiker har lätt för att läsa av människor. Här följer 10 sätt på hur empatiker känner dig bättre än du själv gör.

1. De kommer att upptäcka dina lögner.

Det spelar ingen roll om lögnen är stor eller liten eller om det finns en bra orsak till att ljuga. Empatiker har någon sorts invärtes varningssignal som får dem att känna av om du är ärlig mot dem.

2. De genomskådar dig.


Vissa människor kan föreställa sig som harmlösa fastän de har onda avsikter. Vilka avsikter du än försöker påtvinga en empatiker kommer du inte att lyckas. De upptäcker dina verkliga avsikter och vet vem du egentligen är.

3. De upptäcker din sarkasm.


Om du är van att dölja dina känslor, såsom depression och sarkasm, försök inte att göra det med en empatiker i din närhet. De upptäcker att du gör det och kommer att vilja hjälpa dig.

4. De vet att du inte tycker om dem.


Om du är avundsjuk på någon som är empatiker och om du hatar den personen, tro inte att du kan dölja det. Empatiker vet. Empatiker uppskattar låter sig inte luras av falsk vänskap.

5. De upptäcker dina fördomar.


Om du är intolerant mot personer som inte är som du kommer empatiker att märka det också. På grund av deras djupa känslor för andra människor, är intolerans oacceptabelt för en empatiker.


6. De känner att du inte mår bra.


Du kanske inte vill besvära andra med dina problem eller så är du en mycket privat person, men en empatiker märker alltid om du är upprörd. Det spelar ingen roll att du verkar lugn på ytan, de kommer att upptäcka kaoset under skalet.

7. De vet när du presterar dåligt.


Empatiker ser ditt rätta potential. Om du visar en bild av dig själv som inte stämmer kommer en empatiker att känna av det och de kommer att vilja hjälpa dig att nå dina verkliga mål i livet.

8. De snappar upp självdestruktiva tendenser.


Vissa personer kan vara självdestruktiva för att de söker uppmärksamhet, medan andra personer har stora problem. Vilken än orsaken är kommer empatiker att snappa upp dessa tendenser.


9. De känner av egoism.


Vissa personer ser empatiker som mycket hjälpsamma personer. De är benägna att offra sin energi på andra för att hjälpa dem. Det finns dock egoistiska personer som bara vill utnyttja andra, även empatiker, tills dess att det inte finns något kvar. Empatiker känner av sådana personer.

10. De vet att du döljer något.


En empatikers instinkt är sällan fel. Det finns ingen mening med att försöka dölja något från dem för de vet, även om de inte är helt säkra på vad det är du döljer.

Låter detta bekant? Om du tror dig vara en empatiker eller känner någon som är, kommentera i fälten nedan och berätta om personens empati.

Annons