Annons

Pappan tar med sonen för att visa hur fattiga lever. Då sade hans son något som gör honom mållös

Annons

Ibland kan det kännas som att vi för alltid är fångade i ekorrhjulet och ständigt kämpar för att komma framåt. Trots att att många av oss har mer än vi behöver, tycks det aldrig vara nog.

Den här berättelsen visar för oss att den ständiga strävan efter mer och bättre inte är allt. Ibland måste vi stanna upp och njuta av vad vi har, och framför allt - ibland kan vi lära oss något viktigt om tacksamhet att våra barn.

Barnet bevisar här för sin rike far att de ”fattiga” människorna egentligen är rika på sätt som de rika aldrig kommer att vara.

sdf34f

En dag tog en väldigt rik far sin son på en resa ut på landet. Den enda anledningen till deras tripp var att visa sonen hur det är att vara fattig. De spenderade några dygn på en bondgård hos en familj som i moderna mått mätt ansågs väldigt fattig.

När de återvände från resan frågade pappan sin son hur han hade upplevt de föregående dagarna.

”Det var fantastiskt, pappa”, svarade sonen.

”Men såg du inte hur de fattiga människorna levde?”, frågade pappan.

”Ja, det gjorde jag”, svarade pojken.

”Så vad lärde du dig av resan?”, frågade pappan.

”Jag la märke till att vi har en hund men de hade fyra. Vi har en pool som täcker halva vår gård men de har en bäck utan slut. Vi har köpta lyktor i vår trädgård men de har stjärnor på natten. Vår uteplats är enorm men de har hela horisonten.

Vi har en liten bit mark att leva på men de har fält som sträcker sig så långt ögat når. Vi har folk som betjänar oss men de betjänar andra.

Vi köper vår mat men de odlar sin. Vi har murar runt vårt hus för att beskydda oss men de har vänner som håller dem trygga.”

Pojkens pappa var mållös.

”Det visade mig verkligen hur fattiga vi egentligen är”, avslutade pojken.

Ofta glömmer vi bort vad vi faktiskt har när vi fokuserar på vad vi inte har. Ibland krävs ett barns perspektiv för att vi påminnas om vad som verkligen är viktigt!

Annons