Annons

En man hittar 123 500 kr i ett kuvert på en parkeringsplats. Men jag förväntade mig aldrig att DETTA skulle ske..

Annons

Jag hittade en gång en väldigt stor summa pengar i ett kuvert på en parkeringsplats utanför en mataffär. Jag gick då till polisen och berättade för dem, jag sa dock inte hur mycket pengar som var i kuvertet men jag gv dem mitt nummer och sa att ifall någon kom in och kunde identifiera kuvertet på något sätt så skulle jag ge det till dem.

Polisen försökte i princip ta pengarna ifrån mig men jag vägrade ge dem till dem. Efter ungefär 3 veckor och inga telefon samtal från polisen så gick jag till min lokala tidning och satte in en annons. Första dagen fick jag ungefär 30 olika samtal och wow du skulle bara veta hur mycket bedrägeri och hyckleri som pågick i dem samtalen!

Nästa morgon så ringde telefonen lite efter klockan 6 på morgonen, och det var en äldre man som ringde. Han sa att det låg exakt 123 500 kr i kuvertet, han sa också att det var ett stort vitt kuvert 120 000 utav det var i 1000 lappar och resten var i 100 lappar. Han hade sålt en äldre bil, mött personen han sålde till på parkeringen där jag hittade kuvertet och inte märkt att han tappat det. Hans plan var att han skulle ge pengarna till sin sondotter för att betala för hennes högskoleutbildning. Jag är så glad att jag inte gav pengarna till polisen för jag vet med stor säkerhet att de skulle aldrig gett tillbaka dem till den äldre mannen. Han erbjöd mig en belöningen men jag gav honom ett respektfullt nej för jag förväntar mig inte att få belöning för att göra rätt sak.

DELA vänligen vidare denna inspirerande berättelse med dina Facebook-vänner idag!

Annons