Annons

Läkaren rullade ner den äldre mannen till vattnet: Då tog en kvinna upp kameran för att se vad hon gjorde

Annons

Nu hyllas deras initiativ av tusentals.

Gro Grøtvald från Norge var snabb att ta upp kameran när hon såg hur en läkarstudent gjorde något extra för en pensionär, som hon tog hand om.

Hon delade bilden på den fiskande duon i gruppen Villmannsliv på Facebook, och succén var ett faktum. I kommentarsfältet hyllas äldreboendet som tagit med mannen, trots ålder och rullstol, ut i naturen för att fiska.

fiskd

Fotot togs i Engerdal kommun, som ligger i östra Norge med gränsen mot Sverige.  Läkarstuderande har sedan visat sig vara en kvinna vid namn Maja Solbakken.

– Han är väldigt intresserad av fiske och pratar mycket om det. Därför blev vi på avdelningen eniga om att det måste vara möjligt att få till en fisketur för honom, även om det är mycket som ska klaffa med bemanning, väder och planering eftersom han sitter i rullstol, säger Maja till Nettavisen.

Hon säger också att det var uppenbart att mannen njöt av stunden, och att han pratat om den många gånger efteråt.

– Det var uppenbart att han hade det trevligt, och han fick till och med fisk. Det var verkligen väldigt kul att se att han värdesatte det, och det fina är att det egentligen inte kräver så mycket. Det är inte så mycket som ska till.

Maja hyllas nu i kommentarsfältet och boendet hon jobbar på, för fisketuren.

"Jag är säker på att vi har en hel drös med sådana goda människor i äldreomsorgen, men de är så underbemannade att det inte finns tid och pengar för de äldre." skriver en person.

"Detta kommer denna mannen leva på länge! Tack och lov för att det finns sådana eldsjälar!" skriver en annan.

Men Maja vill inte ta på sig all beröm själv.

– Det är inte bara jag som har jobbat för det här. En hel avdelning har samarbetet om att få till det och någon har tagit mina uppgifter medan jag var ute. Det är ju en hektiskt vardag, men jag upplever att äldreboendet får till det de boende vill, för då prioriterar vi det, säger Maja till Nettavisen.

Vilket fantastiskt initiativ av Maja och hela avdelningen som mannen bor på!

Annons