Annons

6 anledningar att göra en mor-dotter-resa minst en gång om året

Annons

Kommer du ihåg att när du var ett litet barn och en av de bästa gåvorna du kunde ge din mamma var en handgjord kupongbok som kan lösas in för söta och uppenbara gratispresenter som en massage, frukost i sängen eller en veckas ledighet från all disk? Du kan säkert förstå att det inte var den faktiska handlingen som var så speciell, utan själva tanken bakom det som var det. Även om du är tillräckligt gammal nu för att köpa meningsfulla saker till din mamma, vet vi att tankeväckande handlingar och att spendera tid fortfarande toppar hennes önskelista. En av de bästa gåvorna du kan ge din mamma (som också råkar vara en gåva för dig) är att ta en årlig resa med henne, bara ni två.

Oavsett om du har en egen familj eller nära vänner du vanligtvis reser med, kanske inte din mamma är den första personen du funderar på att resa iväg med, men vi tycker att hon borde vara det. Att planera årliga resor med din mamma - oavsett om det är stora veckolånga resor utomlands eller en snabb weekendresa till kusten - är det en speciell aktivitet som ni kan värna om.

Vi slår vad om att du kommer ha det bra medan du är på resan. För att bevisa det, här är 6 anledningar till att du bör planera en årlig resa med din mamma.


1. Ni kommer överraska varandra

Till skillnad från när ni besöker varandras hem är ingen automatiskt ansvarig vad ni ska göra på resan. På resande fot måste ni kompromissa och samarbeta. Ni måste vara öppna och ödmjuka inför vad den andra vill göra. Och du kommer antagligen att välja saker som den andra aldrig har gjort förut - något som är mindre troligt att hända med människor som är i din egen ålder. Att komma ur din komfortzon är inte bara en spännande och givande del av resan, utan det är också bra för att stärka eran relation.

2. Ni lär er mer om varandra

På tal om ditt förhållande så ger resor det perfekta tillfället att lära känna varandra bättre som ni är just nu - inte som mamman som uppfostra dig och inte heller som dotter eller son som växte upp i hennes hus. Du ser mer av hennes sanna personlighet och hon om din. Att ha nya upplevelser och prova på nya aktiviteter och mat kommer definitivt att ta upp ämnen som du förmodligen inte har diskuterat tidigare, och när du är på semester har du all tid i världen för att prata.


3. Ni delar med er av era drömresor

Resorna du tar med din mamma kan vara stora (en födelsedagsresa till Italien) eller små (en helg i en liten stad som är halvvägs mellan era hem), hur som helst kommer det fortfarande att vara speciellt. Men att veta att du kan räkna med den årliga resan med mamma betyder att du kan hitta destinationer att resa till som finns på båda era bucket lists.

4. Ni är (förmodligen) bästa ressällskapet för varandra

Vi vet att detta inte kommer att vara sant för varje son eller dotter som åker på en resa med sin mamma, men för det mesta kan du anta att du kommer att trivas bra på resan tillsammans och vara enade om många saker. Oavsett om du vill lägga pengar på ett hotell eller restauranger, eller om du hellre vill vandra eller tillbringa dagen på spaet - allas prioriteringar på resan tenderar att vara lite annorlunda, men många av oss delar samma med våra föräldrar (som förmodligen först visade oss hur vi reser för det första). Om du och din mamma har några oenigheter om att välja en resplan eller komma överens om en tid ni ska vakna så vet du att ni kan vara tillräckligt ärliga mot varandra för att få en bekväm balans.


5. Ni får en chans att umgås

När livet rullar på och arbets- eller familjeförpliktelser tar er längre bort från varandra, är det trevligt att spendera tid som inte är över en semester som delas med flera andra familjemedlemmar. Om du inte har turen att bo inom en kort bilresa från din mamma, om åker ni på en gemensam resa får ni all tid i världen att bara ägna er åt varandra.

6. Ni skapar minnen tillsammans

Vi hatar alla att erkänna det, men att resa med sin mamma kommer inte alltid att vara ett alternativ. Även att resa en enstaka gång tillsammans är en välsignelse som du kommer att komma ihåg i många år framöver. Och av alla ovanstående skäl så kommer resan tillsammans sätta er i unika situationer och samtal som inte annars ni skulle uppleva. Bilderna och berättelserna ni kommer att dela kommer att vara med er för alltid - och vad är bättre än det?

Dela gärna vidare artikeln för att inspirera andra!

Annons