Annons

Enligt forskare så kan din hjärna ändras på ett otroligt sätt av att besöka stranden!

Annons

Vi vet alla att spendera tid utomhus är bra för dig på både fysisk och mentalt, men fördelarna med att tillbringa tid på stranden har just avslöjats.

Det otroliga känslan av fred och lugn som du upplever på stranden refereras nu som det ”blå utrymmet" utav forskare. Det "blå utrymmet" är en kombination av de lugnande dofter och ljudet av vattnet som vi upplever på stranden och nu menar forskare att det har en stor påverkan på din hjärna. 

När du märker hur avslappnad du känner dig på stranden, så är det är inte bara en illusion. forskare säger att det sker en förändring i hur hjärnan reagerar på sin omgivning så att du känner dig glad, avslappnad och energifull.

Totalt så påverkar detta "blåa utrymme" dig på fyra olika sätt. 

1. Att gå till stranden minskar stress.

Vatten är naturens botemedel till livets stressfaktorer. Den är full av naturligt förekommande positiva joner som är kända för att ha förmågan att få dig att känna dig till freds. Så oavsett om du hoppar in för ett dopp eller bara doppar tårna i vattnet, så kommer du garanterat uppleva en känsla av avslappning. Det är något de flesta av oss skulle behöva mer utav!

2. Stranden ökar din kreativitet.

Ungefär som meditation, utlöser stranden en känsla av lugn som tillåter dig att ställa allt annat åt sidan och ser till att din fokus är där den behöver vara.

3. Att gå till stranden kan bidra till att minska känslor av depression.

Ungefär som de effekter som stranden har på känslor av stress och kreativa svackor ger stranden också en viss lättnad till känslor av depression. Det hypnotiska ljudet av vågorna i kombination med synen och doften av stranden kan sätta dig in i ett meditativt tillstånd. I sin tur kan du rensa ditt sinne och reflektera över livet på en säker plats borta från kaoset i ditt dagliga liv.

4. Att tillbringa tid på stranden kommer att förändra ditt perspektiv på livet!


Och det perspektivet kommer att förändras till det bättre! Naturen i allmänhet har alltid varit en faktor i friska lyckliga liv, men stranden i synnerhet är så bra för själen.

Vänligen DELA detta med alla som du vill ta med till stranden!! 
Annons