Annons

Forskning: Därför blir du en bättre person om du har en syster

Annons

Min bror har den bästa systern i hela världen. Vi hade en del gräl när vi var mindre, men ingen får röra min bror förutom mig. Det tog lite tid att acceptera det, men nu har han ingen ursäkt eftersom forskning visar att livet blir mycket sundare och mer spännande om man har en syster (äldre eller yngre).

Det här framkom för första gången i en studie från 2010 som publicerades i The Journal of Family Psychology. Forskarna hade då undersökt 400 familjer med fler än ett barn. Resultatet slog fast att systrar bidrog till en god mental hälsa för sitt syskon.

Det här har nu bekräftats i en liknande, ny rapport från Brigham Young University, enligt sajten Mother.ly

– Att ha en syster hjälper dig att utveckla en rad sociala färdigheter, som kommunikation, kompromisser och förhandlingar, säger Alex Jensen, professor vid Brigham Young University och författare till forskning om syskonförhållanden.

Syskon lär oss om kärlek, vänskap och sällskap från en väldigt tidig ålder.

Uppväxten är full av bråk, förståelse och till slut accepterar man olikheterna och fokuserar mer på bandet som man delar med sin bror eller syster.

Det du lär dig kommer att gynna dig senare i livet. Fördelen med att växa upp med en syster är att du är bättre rustad att uttrycka dig bättre och kommunicera dina problem effektivt, vilket är ett tecken på positiv mental hälsa.

Sammanfattningsvis kommer män som vuxit upp med en syster ha en enklare relation till kvinnor och vice versa kommer kvinnor som vuxit upp med en bror förstå män bättre jämfört med sina kvinnliga jämnåriga som vuxit upp utan syskon.

Här är fler anledningar till varför det är grymt att ha en syster, enligt vetenskapen:

  • En syster är bra för din mentala hälsa
  • En syster gör dig empatisk
  • En syster hjälper dig att lösa konflikter
  • En syster hjälper dig att bli bättre på att kommunicera
  • En syster lär dig att vara oberoende och ambitiös
  • En syster kan lära dig att få balans i livet

Vad ska man säga, det verkar ju i slutändan som att allt det där syskonbråket fyllt en funktion i alla fall! Dela nu det här med dina syskon, eller tagga din älskade syster bland kommentarerna!

Annons