Annons

Detta är varför din hund sitter på dina fötter - jag hade ingen aning!

Annons

Detta är anledningen till att hundar gillar att sitta på dina fötter - jag hade ingen aning!

Om du någonsin har ägt en hund, då förstår du hur kul och fantastiskt det är. Det finns ju trots allt en anledning till varför man säger att "hunden är människans bästa vän." Det är sant! Hundar är otroligt kärleksfulla och lojala djur som är en bästa vän för livet.

Men visste du att det finns en anledning till varje sak som en hund gör? Jag visste inte att det betydde nånting då hundar gör olika saker. Men var så lugn! Vi har skapat en översättning som kommer göra så att du kan förstå din hund bättre. 

1. När han kommer med gåvor..

Har en hund någonsin droppat ett föremål i ditt knä utan anledning? Det finns en anledning till varför han gör så. En hund gillar att visa upp sina förmågor och han vill ge dig en present. Mest troligt är det att presenterna han ger dig, också är sakerna som han vill ha. Hundar är mycket smarta!


2. När hon tar över sängen...

Varför brer hundar ut sig över hela sängen och lämnar ingen plats för dig att sova på? Det är för att hon vill spendera tid med övriga medlemmar i hennes flock. Är du hennes älskade ägare så är det dig hon vill vara med!


3. När han sitter på dina fötter..

När en hund sitter på dina fötter är det för att han markerar sitt revir och visar att du är en medlem i hans flock. Alternativt, om du har en blyg hund, så är detta hans sätt att se till att du finns där för honom.


4. När hon lägger sina tassar upp i luften...

Detta är ett tecken på koncentration. En hund gör detta då hon kommit på en brillijant idée. 


5. Då han gäspar...

När han gäspar, är det mest troligt av samma anledning som människor gäspar. Din hund behöver troligtvis kaffe. Han kan vara trött eller uttråkad, eller så har han kanske sett dig gäspa (gäspningar smittar inte bara av sig till andra människor, utan också till din hund!)


6. När hon förstör din soffa...

Har du någonsin kommit hem till en röra som din hund skapat? Det är troligtvis för att hon har separationsångest och hatar att vara ifrån dig så länge. Hundvalpar tenderar att göra detta mer, då dem inte vant sig vid att vara ifrån dig än. 


7. När han lutar sig mot ditt ben...

Om din hund lutar sig mot ditt ben så söker han uppmuntran. Han vill att du ska visa din kärlek gentemot honom och försäkra honom om att allt är tryggt. Han söker uppmärksamhet - så se till att ge det till honom.


8. När hon kryper ihop...

Om en hund kryper ihop så gör hon sig osynlig. Det är en överlevnadsinstinkt som hundar har och man ser det oftast bland misshandlade hundar. Var lugn, snäll och tålmodig med din hund och ge henne massa kärlek!


9. När han stirrar på dig...

När din hund stirrar på dig så är det för att han älskar och litar på dig. Så ta vara på det!


DELA detta med dina vänner och gör det enklare för dem att förstå sina fyrbenta kompisar!

Annons