Annons

Gör andra glada utan att det kostar dig något - 6 kreativa julklappsidéer

Annons


Julkappar behöver inte kosta en förmögenhet för att göra din familj, vänner eller älskade lyckliga. Ibland är det de enkla sakerna som betyder mest. Här är några idéer för att skapa julklappar som inte kostar någonting. 

1. Ge bort tid. Ge bort dina tjänster eller din tid. Ge bort en dag som en personlig assistent, dvs. städa, laga mat eller hjälpa till att fixa någonting. Ge bort din tid som en mentor eller coach. 

Hjälp någon att åstadkomma sina mål genom att stötta dem, lära ut färdigheter och ge dem kraft och uppmuntran. Ge bort din tid som en lärare. Hjälp någon att lära sig ett nytt språk, lära sig ett nytt instrument eller att utföra en ny färdighet. Ge bort din tid som en bekant. Spendera några timmar med någon som är ensam och behöver någon att prata med.

2. Skapa ett minne. Ta ett foto av dig själv med din vän eller familjemedlem och lägg det i en ram. Du kan också skapa ett personligt minne såsom en scrapbook eller ett fotobok. Gör ett collage med bilder som har betydelse för er båda.


3. Skriv ett brev. Ge bort ett brev som uttrycker dina känslor och berättar hur mycket den andra personen betyder för dig. 

"När jag tänker på dig, tänker jag på alla de sätt som du har gjort min vardag bättre. Du har värmt mitt hjärta med din omtanke och kärlek. Du har stöttat mig när jag har haft tuffa stunder och du har funnits där för att lyfta mig upp.

Du har stått vid min sida när jag behövt någon som tror på mig. Jag är så tacksam för att ha dig i mitt liv. Du är en av de mest omtänksamma och underbara personer som jag någonsin kommer att träffa. Du har en generositet som är oöverträffad. Din förmåga att se det goda i alla människor verkar aldrig ta slut."


4. Ge bort en upplevelse. Ge bort en upplevelse som att gå på en matlagningskurs eller en teaterföreställning. För de mer aktiva personerna skulle det vara en bra idé att ge bort en upplevelse som att gå på en vandring eller en fisketur. 

Om du vill ge bort en upplevelse som är lite mer utöver det vanliga, kan du ge bort en upplevelse som att delta i en workshop eller ett kurs om något som intresserar personen, som att lära sig att spela ett instrument, lära sig att måla eller ta en fotokurs.

5. Gör någonting som du är bra på. Om du är bra på att måla, skapa musik eller skriva, skapa någonting som din vän eller familjemedlem kan njuta av. 


6. Skänk till ett välgörande ändamål. Ge bort en gåva som stödjer ett ändamål som är viktigt för dig eller din vän.  Du kan hjälpa till med att donera dina tjänster till ett specifikt ändamål, såsom att delta i frivilligarbete, donera dina varor eller tjänster till en välgörenhetsorganisation eller stödja en ideell organisation. Ditt bidrag kan också vara en gåva såsom att donera kläder, leksaker eller annat som kan vara till nytta för en organisation. 

Att donera till välgörande ändamål är ett bra sätt att hjälpa dem som har det svårt och bidra till samhället. Det är också ett viktigt sätt att visa ditt stöd och omtanke till dem som behöver det mest.


Annons