Annons

Mamman uppmuntrar dottern att sluta be om ursäkt i kraftfull brev

Annons

Alla mammor vill att deras döttrar ska ha det bästa livet. Att växa upp stark, smart, glad och självständig. Att uttrycka sig och höja sin röst när de känner att de bör höras. Fråga någon mamma och det är vad hon skulle säga.

En mamma, en bloggare som heter Toni Hammer, skrev ett brev till sin dotter som är så inspirerande att den har delats över 9000 gånger.

Toni Hammer har en 5-årig dotter och en 4-årig son. Hennes dotter började dagis i år och det orsakade mycket ångest för henne. Det beror på att skolan var svår för Hammer som barn - hon ville inte att hennes dotter skulle uppleva samma svårigheter.

"Jag blev mobbad mycket som barn och jag hatar tanken om att hon går igenom vad jag gjorde. Jag vet att det kommer inte bli länge innan någon försöker få henne att känna sig "mindre värd" och jag vill att hon ska möta det med mer självförtroende då jag hade den tiden", sa hon till HuffingtonPost.

Läs hennes brev till dottern:

“Till min dotter,

Be inte om ursäkt när någon går in i dig.

Säg inte ‘förlåt för att jag är så jobbig’. Du är inte ‘jobbig’. Du är en person med tankar och känslor som förtjänar respekt.

Hitta inte på anledningar till varför du inte kan umgås med en kille som du inte vill umgås med. Du är inte skyldig någon en förklaring. Ett enkelt ‘nej, tack’ ska accepteras.

Fundera inte så mycket på vad du äter när någon annan ser. Om du är hungrig så ska du äta, och du ska äta det du är sugen på. Är du sugen på pizza, så beställ inte en sallad bara för att någon annan gör det. Beställ den jäkla pizzan.

Ha inte långt hår för att vara andra till lags.

Ha inte på dig klänning om du inte vill.

Stanna inte hemma själv bara för att du inte har någon annan att gå ut med. Gå ut själv. Upplev saker med dig själv och för dig själv.

Håll inte tillbaka tårarna. Om du gråter är det för att du känner något som behövs släppas ut. Det är ingen svaghet, det är att vara mänsklig.

Le inte för att någon annan sa åt det.

Var inte rädd att skratta åt dina egna skämt.

Säg inte ‘ja’ för att vara artiga. Säg ‘nej’ för att det är ditt liv. Ingen annans.

Var inte rädd att tala om dina åsikter. Säg dem högt och tydligt. Du förtjänar att bli hörd.

Be inte om ursäkt för den du är. Var modig, djärv och vacker. Be inte om ursäkt för ditt liv.”

Vad tycker du? Håller du med?

Annons