Annons

3 saker som alltid sårar en mammas hjärta

Annons

Mammor är en universell referenspunkt i våra liv som barn, och de förblir grundläggande roll även när man vuxit, trots att förhållandet förändras betydligt - och med rätta - med hänsyn till barndomen.

Därför händer det ofta att en mors vana att ta hand om barnen ofta visar sig vara irriterande, om inte outhärdlig, för det numera vuxna barnet. Diskussionerna blir ibland häftiga och ord flyger ut ur våra munnar som vi efteråt kommer att ångra att vi sagt. Ja, för varje barn vet mycket väl att mamman bara vill det väl och det är därför hon pratar och handlar, det är bara att barnet oundvikligen ibland glömmer det.

Det sägs att en mamma förlåter allt, och även om det är sant finns det 3 saker som du aldrig borde göra mot din mamma för att undvika att såra henne.

1. Likgiltighet. Någonting som gör ont för en mamma är att behandlas med likgiltighet, som om hon inte existerade eller inte var värd vår uppmärksamhet eller vår tid, hon som hängivet tillägnat oss all sin tid och som alltid är redo att hjälpa oss och följa med oss. Hennes uppmärksamhet, när den är för mycket eller överdriven, kan vara tröttsam och irriterande, men vi måste komma ihåg att den drivs av de bästa avsikterna. Hon vill fortsätta vara en del av sina barns liv och fortsätter därför att fråga barnet om hennes eller hans liv, även dagligen. När allt kommer omkring kommer vi barn alltid att vara den centrala delen av hennes liv. Ignorera henne därför inte, utan svara på hennes frågor, även om de är irriterande, du kommer att göra henne glad.


2. Konflikter mellan syskon. En moders kärlek till sina barn är endast jämförbar med den till ett annat av hennes barn - även om hon kan manifestera det på olika sätt (trots allt är barnen olika varandra!). Därför kan hon inte stå ut med känslan att hennes barn - även om de vuxit upp - är i konflikt: hon har sett er växa upp tillsammans och hon vet bättre än ni själva hur mycket ni liknar varandra, hur knutna ni är till varandra och den djupa kärlek som förenar er - även om ni kanske har bråkat och du inte ser det tydligt. Att tänka på sin familj som ett fredligt bo gör henne lycklig. Så bråka inte med dina syskon, utan försök att förstå varandra, även om ni är oeniga, kom ihåg hur mycket ni tycker om varandra.


3. Att inte få erkännande. En mammas kärlek är ovillkorlig, för det hon vill är att hennes barn ska må bra och vara lyckliga, men det betyder inte att hon inte vill få uppskattning och uppmärksamhet från sina barn. Tvärtom: en klapp, en kram, en puss är den bästa belöningarna för en mamma. Det skadar naturligtvis inte att hjälpa henne i hushållsarbetet eller att följa med henne på ärenden. Boka lite av din fritid för att spendera med din mamma. Gör något trevligt tillsammans - som att gå på bio, en utställning eller shoppa - är det som gör henne lycklig, för du är det viktigaste i hennes liv och det finns inget härligare än att promenera sida vid sida med sitt hjärta.

Det finns många sätt att göra en mamma glad och många andra som kan såra henne, men hon kommer alltid att finnas där för dig, trots allt. Så kom ihåg henne och ge henne den bästa delen av dig själv.

Annons