Annons

Forskare: Du kan vara allergisk mot att träna – här är symtomen

Annons

Ja, vi vet att det låter för bra för att vara sant, men du kan faktiskt vara allergisk mot att träna. Det är ett sant faktum enligt den amerikanska forskaren Miguel Wolbert, som är expert på allergier. 

Det hela startade med en tråd på Fitness Reddit där personer påstod sig vara allergiska mot träning och fler och fler höll med om symptomen.

En användare skriver så här:

”Varje gång jag gör någon form av cardio, får jag klåda som kliar jättemycket efter några minuter! Jag känner också att jag måste nysa när jag står på en crosstrainer. Jag har prövat olika typer av kläder och men klådan kommer tillbaka ändå! Är jag galen eller finns det någonting jag kan göra för att fixa det?”.

Olika symptom som beskrivs i tråden är att lår, midja och ben börjar klia när det tränar kondition som gör att de inte kan fortsätta. Det är även många som håller med om att när dem tränar på en cross trainer så kliar det okontrollerat, oavsett vad de har för träningskläder.


Allergiexperten bekräftar

Allergiexperten Miguel Wolbert bekräftar att så kan vara fallet. Just klåda är ett vanligt symtom på allergi mot träning. Även rinnande näsa eller andningssvårigheter kan vara symtom på att man är allergisk, berättar han till Refinery29. Sjukdomen heter Cholinergic urticaria.

Varför man är allergisk mot träning är för att när kroppens temperatur höjs, släpps histaminer fria och orsakar en allergisk reaktion som ger ”identiska symptom” som vid en vanlig allergi mot till exempel vissa typer av livsmedel, menar Miguel.

Alla känner vi någon som skulle vilja använda sig av denna ursäkt 😉 Dela gärna så att fler får veta att man kan få en allergisk reaktion av träning. 

Annons