Annons

Mormor gjorde alltid detta mot spruckna hälar - jag trodde henne inte förrän jag testade själv

Annons

Att ha torra fötter är oskönt, allra helst när det går så långt att hälarna spricker. Det är inte särskilt lockande att gå runt barfota heller om man har spruckna hälar eftersom det dels gör ont men sedan är det inte särskilt snyggt heller.

Tyvärr är det ett vanligt problem som drabbar många. Men efter att du har läst den här artikeln kommer du förhoppningsvis kunna undvika det i framtiden. För att slippa den obehagliga smärtan så kan en första tanke vara att man behöver kasta iväg massvis med pengar på dyr fotvård med diverse olika krämer.

Men det finns husmorsknep som kommer väl till användning som dessutom är väldigt effektiva. Detta är ett husmorsknep som varken kräver särskilt mycket tid eller många ingredienser. Däremot så är resultatet helt magiskt och du kommer förmodligen bli förvånad över hur bra det fungerar.

Knepet för att läka spruckna hälar och få så där mjuka och lena fötter går i tre steg.

Bläddra vidare här nedan för att se hur du ska gå tillväga.

Steg 1: Varmvattenbehandling

Första steget är att tappa upp ett fotbad med varmvatten. Häll i två matskedar bikarbonat och två matskedar salt. Blanda väl innan du sjunker ned med bägge fötterna i badet.

Sitt i fotbadet och låt detta verka i 15 minuter. Efter du har gjort det så skrubba av fötterna med en pimpsten. Torka sedan av fötterna med en torr handduk.


Steg 2. Massera fötterna

Blanda två matskedar olja med en matsked socker i en skål. Massera sedan fötterna i 5 minuter med denna skrubb. Skölj sedan av fötterna precis som 


Steg 3: Fuktkräm

Ta en ny skål och blanda två matskedar olja tillsammans med en bit stearinljus. Placera skålen i varmt vatten – när ingredienserna har smält så är det klart.

Låt denna blandning svalna och smörj sedan in fötterna i den. Efter du har gjort det så sätt på dig ett par sköna sockor innan det är dags för att sova.

Vips, så är fötterna så där goa och sköna igen!


Tveka inte att dela med dig av knepet till dina vänner, så de också kan få mjuka och sköna fötter.

Annons