Nu gör Pinocchiotårtan succé på internet – med den här fyllningen förstår vi verkligen varför
Nu gör Pinocchiotårtan stor succé på internet! Det är verkligen en klassiker som vi bara inte kan få nog av, den är SÅ god!
Pinocchiotårtan är en riktig klassiker med både sockerkaksbotten och marängbotten. Mellan lagren kan den egentligen fyllas med vad som helst, men i Linda Anderssons recept, som hon publicerat på Lindas Bakskola, fyller hon den med färska bär och fluffig vispgrädde. Det kan ju inte bli bättre!
Vi dyker direkt in i receptet!
Du behöver:
Till sockerkaksbotten
5 äggulor
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3/4 dl mjölk
Till marängen
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
Till garnering
2 msk mandelspån (eller hackad sötmandel)
Till fyllningen
Färska bär
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. (Gulorna använder du till botten och vitorna till marängen)
Vispa smöret och strösockret fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa ytterligare. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Marängen: Vispa ihop äggvitorna tills de är vita och fluffiga. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa ihop till en fast maräng.
Bred nu ut marängen som ett täcke över sockerkakssmeten.
Strö mandelspånet över marängen.
Grädda bottnarna längst ner i ugnen i ca. 30 minuter. Ta ut plåten och låt det kallna på plåten.
Nu börjar monteringen: Dela botten i två delar. Lägg ena halvan på en bricka. Vispa ihop grädden fluffig och bred ut den över botten, lägg sedan över färska bär. Nu lägger du över den andra bottnen som ett lock.
Många har även testat vaniljkräm eller chokladkräm i mitten istället för grädde. Båda varianterna var mycket uppskattade!
Dela gärna det fantastiska receptet så att fler får ta del av det!