Dessa lax & räkbakelser gör nu succé på nätet: När du ser vad hon har i kommer du förstå varför
Smörgåstårta är en älskad svensk favoriträtt, som vi gärna bjuder på vid festliga tillfällen. Men visste du att det finns många olika varianter. Idag tänkte vi dela med oss av en variant på smörgåstårta som mer liknar små bakelser.
De passar perfekt när man vill lyxa till det lite, och kanske till och med imponera på sina gäster.
Här kommer receptet som kommer från Tidningen Hembakat.
Till 6 bakelser
Du behöver:
18 skivor landgångsbröd
Röra 1
• 250 g varmrökt lax
• 150 g färskost
• ½ purjolök, fint strimlad
• 2 dl hackad dill
• 2 msk riven pepparrot (man kan ta mer eller mindre beroende på smak)
• Juice från en ½ citron
• Salt
• Peppar
Röra 2
• 1 dl crème fraiche
• 1,5 dl hackad inlagd gurka
• 1 msk hackad kapris
• 2 msk gräslök, finhackad
• Salt
• Peppar
Topping
• 600 g räkor med skal
• 2 dl turkisk yoghurt
• 1 burk röd stenbitsrom
• 1 ask smörgåskrasse
Så här gör du:
1. Stansa ut 18 rundlar från landgångsbröden. Använd ett upp och nedvänt glas om du inte har en stans.
2. Rör ihop alla ingredienser till röra 1, tillsätt salt och peppar efter smak och tycke.
3. Rör ihop alla ingredienser till röra 2, tilsätt salt och peppar efter smak och tycke.
4. Bred ut röra ett på sex av de 16 rundlarna.
5. Lägg en brödskiva ovanpå och bred på röra två.
6. Lägg på de sista rundlarna och bred på turkisk yoghurt. Toppa med skalade räkor, stenbitsrom och smörgåskrasse.
Dela receptet med dina matälskande vänner på Facebook så att de också får ta del av detta goda recept.