Annons

Sjuksköterskans iPhone trick kan rädda ditt liv i en nödsituation

Annons

En sjukhusanställd som heter Julia Thompsen publicera ett inlägg på Facebook om en iPhone funktion som skulle kunna rädda ditt liv under en nödsituation. I början av inlägget konstaterar hon "¨Många patienter kommer in och vi har inte haft något möjlighet att veta vilka de är eller hur vi ska kontakta deras anhöriga. Och deras telefoner är låsta!" Vad många inte vet att du kan ställa in en tillgänglig medicinsk information via telefonen även när det är låst, vilket gör det mycket lättare för räddningspersonal att hjälpa dig i en krissituation.

iPhone kommer med en gratis app, som helt enkelt heter "Hälsa" Ikonen är en vit ruta med en liten rosa hjärta i det övre högra hörnet. Det ser ut så här:

fesfwe

När du öppnar hälsoappen, kommer en meny uppenbara sig i nedre delen av skärmen. Längst till höger i menyn är en ”Medicinskt ID” ikon som du trycker på för att skriva in alla nödvändiga personlig information för att underlätta vid nödsituationer. Nedan är en bild av hälsoappen, och en pil som pekar på den "Medicinska ID" -ikonen.

ihi89

När man har klicket på Medicinsk ID, kan du fylla i olika kategorier såsom medicinska tillstånd, blodtyp, allergier och reaktioner, och mediciner - allt som kan hjälpa en räddningsarbetare i en akut situation.

När du fyller i den här information, kan du komma åt den även om mobilen är låst, som visas nedan.

sdpfwe

I Thompsons inlägg, skriver hon också:

”Då ingen av de jag har talat med idag hade hört talas om det, kändes det som ett ögonblick att dela på sociala medier.

Men dela bara inte vidare – uppdatera din app också!

(Jag tror Android har en app som heter ICE som fungerar på liknande sätt. Om du inte gillar appar, glöm inte det gamla hederliga ”ägandeinformation”. Skriv in kontaktuppgifterna till den du vill ska bli kontaktad vid ett nödläge, döp den till ”ICE” och kryssa för rutan ”Visa ägareinformation på låst skärm”.)”

Dela gärna så att fler fyller i denna information, det kan rädda liv!

Annons