Annons

Om du gör detta kommer du aldrig att se spindlar i köket, badrummet eller sovrummet igen!

Annons

Många av oss ryser när vi ser spindlar och insekter. Det är speciellt en vanlig syn om du bor i ett hus med stor trädgård.

Du kanske har testat produkter som du har köpt från butiken, men trots att de inte är lika bra som de sägs vara bör du också veta om att det innehåller en massa skadliga kemikalier.

FamilyLifeGoal har hittat några enkla tips och råd för hur du helt kan bli av med spindlar och insekter! Läs och lär nedan.

Citron

Spindlar hatar citron, så om du har en citron kan du effektivt döda dem med detta. Du kan också gnugga citronsaft på områden där spindlar brukar samlas, som t.ex. på olika slags ytor.


Ceder

Om du köper galgar av cederträ kan du helt enkelt glömma spindlar och nattfjärilar i närheten av kläderna. De hatar det!


Vit ättika

Ättika är en fantastisk produkt som fungerar till mångt och mycket. Lukten håller myror, myggor och spindlar i schack. Du kan tillverka en spray genom att blanda lite ättika med vatten i en sprayflaska och spraya lösningen runt huset och gården. Lukten försvinner men inte för spindlar, myggor och myror.


Pepparmynta

Spindlar hatar pepparmynta lika mycket som vi älskar det! Blanda 8 droppar av pepparmyntsolja med lite flytande diskmedel. Om lösningen inte luktar starkt nog kan du lägga till ytterligare 8 droppar av oljan. Skaka flaskan väl och spraya i hela huset.


Kastanjer (och tre andra nötter)

Nötter såsom kastanjer, valnötter och hästkastanjer är effektiva mot spindlar. Doften innehåller en kemikalie som spindlar inte klarar av. Du bör placera dessa nötter på fönsterbrädan så vågar spindlarna sig inte komma närmre. Du kan lägga ett par stycken i en kopp eller något liknande - då ser det dessutom fint ut!


Håll rent!

Håll ditt hem rent! Om du har problem med spindlar eller andra insekter ska du göra ovannämnda. Det fungerar!

Dela gärna vidare tipsen.

Annons