Annons

Känna du dig yr? Läkare delar med sig enkelt och effektivt sätt att behandla yrsel på 30 sekunder

Annons

Vertigo är en viss typ av yrsel som händer när du inte ens rör dig. Det orsakas av olika tillstånd associerade med underliggande problem i öret, hjärnan, eller sensoriska nervbanor. Yrseln förknippas ofta med samma känsla du får när du är väldigt högt upp och tittar ner. Det är ett problem för tusentals svenskar, men en läkare har funnit en snabb, fixa-det-hemma för det. 

Dr. Carol Foster har utvecklat ett sätt att behandla yrsel. Hennes metoder har fått över 2,5 miljoner visningar på YouTube.


Med hänvisning till behandlingen som "halv-kullerbytta manöver", metoden har varit en framgång för miljontals människor runt om i världen. Den bästa delen är hur enkelt det är att bekämpa yrselattackerna.

Först behöver du bara tippa huvudet upp mot taket. Sedan placera du huvudet som om du ska göra en kullerbytta. När du är i det läget, titta på vänster armbåge. Vänta tills yrseln stannar, höj sedan huvudet med rygg nivå. Efter yrseln stannar igen, sätt dig ner snabbt.

För människor som lider av yrsel, har denna lösning förändrat deras liv. För Sue Rickers, var hennes yrsel så försvagande att hon inte kunde göra något annat än att vänta på att attackerna skulle gå över av sig själv.

"Jag kunde inte köra, jag kunde inte gå, jag var tvungen att hålla fast vid väggen," minns Rickers. "Det var mycket, mycket skämmande."

Rickers har lidit av yrsel i åratal. Hennes attacker kunde pågå i dagar innan de avtog, men hon sa att de alltid skulle komma tillbaka.

Lyckligtvis hittade Rickers Dr. Fosters video av kullerbytta manövern och gav det ett försök.

"Det fungerade", sade hon. "Det fungerade första gången!"

Om du, eller någon du känner har yrsel, måste du titta på videon nedan.

Vänligen DELA detta med dina vänner och familj.

Annons