Annons

Låter inte myggorna dig vara? Här kommer lösningen!

Annons

Myggor är en av de mest irriterande insekter som finns. Inte bara kan dessa blodsugare hitta dig i kolsvart mörker, utan de kan även bita dig genom dina kläder. Så irriterande!

Nu säger forskarna att du ska lägga bort alla kemiska sprayer och att nyckeln till ett myggfritt paradis i sommar är en väldoftande blandning av citron och eukalyptuseteriska oljor. Det innehåller en växtkombination som är mer effektiv än DEET, som är ett vanlig och mycket giftigt insektsmedel. 

Lyssna på detta - forskarna kom från till att DEET gav ett 84-procentigt skydd under en fyratimmarsperiod medans citroneukalyptusolje-blandningen visade sig ge ett nittiosjuprocentigt skydd under samma tidsperiod!

Vid det här laget undrar du förmodligen om det bara är att bland oljorna i en sprayflaska och börja spruta - riktigt så funkar det inte - det finns ett par extra ingredienser som du behöver! Men oroa dig inte - att göra sin egen myggspray är super lätt!

Här är vad du behöver

- 30 droppar eukalyptusolja

- 1 tesked vaniljextrakt

- 1 dl vodka eller rengöringsalkohol

Blanda de eteriska oljorna med alkohol och vaniljextraktt i en liten sprayflaska.

Du är klar! Denna blandning skyddar dig bara under fyra timmar så glöm inte att fylla på efter ett tag!

Se på videon nedan för att ta reda på hur du enkelt för det ultimata myggmedlet - DELA gärna detta med alla dina vänner som hatar myggor!

Annons