Annons

Hemmagjord ugnsrengörare fungerar bättre än kända varumärken - och du har redan ingredienserna hemma

Annons

Känner du igen dig i att ugnen är svår att göra helt rent?

Fläckarna är svåra att få bort, det är svårt att komma åt på alla ställen i ugnen, det är samma visa varenda gång det är dags att göra rent. Du skrubbar och skrubbar med något rengöringsmedel som fanns i närheten tills du börjar känna dig någorlunda nöjd, men inte helt nöjd. Gör det lättare för dig genom att blanda några vanliga ingredienser du har hemma just nu.

Spara dig besväret och testa följande ugnsrengöring!

Egen ugnsrengöring

Många påstår att detta ”recept” är minst lika bra som kända produkter du brukar använda vid rengöring. Detta recept är även fri från starka kemikalier.

Denna hemmagjorda ugnsrengöring rekommenderas av många.


Om du är trött på att spendera massvis av dina pengar på dyra varumärken, testa att sätta ihop din egna rengörare med saker du redan har hemma i ditt kök.

Ingredienser

• 4 msk diskmedel

• 1,1 dl citronsaft/citronextrakt

• 2,25 dl vinäger eller ättika

• 12,8 dl ljummet vatten

Så gör du

Blanda alla ingredienserna i en sprayflaska och spraya runt inuti ugnen. Låt det blandningen få sitta i en stund, innan du torkar rent.

Fungerar detta verkligen?

En användare på Facebook testade detta och lade upp hennes resultat i ett inlägg och resulterade i enorm spridning, mer än 514 000 delningar och 79 000 reaktioner.

Detta har medfört till att många människor istället valt denna simpla, enkla samt billiga metod. Istället för att använda dyra rengöringsmedel som inte ger lika bra resultat.


Kommer du att göra samma sak?

Dela gärna vidare detta knep så att alla dina vänner kan lära sig detta. De kommer att tacka dig efteråt!

Annons