Annons

Trött på myror i trädgården och i huset? Här har du en enkel och billig lösning på problemet

Annons

Biologiskt sett, är myror fantastiska små insekter. De är intelligenta, de arbetar tillsammans för att skapa underjordiska tunnlar och de kan bära många gånger sin egen vikt på sina små ryggar.

Efter att ha det sagt är myrorna faktiskt skadedjur. Det finns helt enkelt inget utrymme för dessa inkräktare i våra hus eller trädgårdar. Det beror på att myror kan skada huset och skada växter och inredning också.

Om myrorna lyckas smyga in i ditt hus, kommer de att göra allt för att få tag på dina sötsaker så att de kan föda sin drottning. Och om det inte är illa nog, kommer de onda unga soldaterna attackera dig när du minst anar det.

Det kan vara frestande att stampa på dem, men det finns bättre och mer praktiska sätt att få dem att hålla sig på avstånd. Kolla in de underbara motgift nedan för att se hur du kan bli av med myrorna en gång för alla!

Kanel

Myror har en stark känsla av lukt - de har faktiskt ungefär fem gånger mer lukt receptorer än vanliga insekter. Använd det till din fördel och bombardera dem med lukt!

Även om de flesta av oss människor älskar lukten av kanel, så känner myrorna annorlunda. 

- Lägg 1/2 tesked kanelolja i en kopp vatten. Doppa en bomullstuss i vattnet och använd det i områden där myrorna uppehåller sig. Upprepa processen en gång om dagen. 

- Lägg hela kanel bitar runt utomhus, särskilt runt dörrar, fönsterkarmar och andra ingångar.

Du kan också lägga upp oljan i en sprayflaska med vatten och använda det överallt där du hittar myror på patrull.

Cayennepeppar

Koka en stor kastrull med vatten - desto större, desto bättre. Tillsätt sedan cayennepeppar i den. Häll kryddblandningen medans den fortfarande är varm där myrorna brukar hålla sig, till exempel i sprickor i trottoaren. Detta kommer att få dem att vända i full fart.


Syraattacker med vinäger

Lukt av vinäger får myror att vända. Vinäger är både billigt och effektivt. Fyll bara en sprayflaska med lika delar vatten och vinäger. Skaka väl före användning och spraya sedan på alla ställen som de brukar smita förbi. Gör detta en gång om dagen och myrorna försvinner.

Vattenbomba

Om du vet var myrorna bor: Dra fram vattenslangen och spola i ca 10 minuter så att marken blir genomdränkt. Upprepa varje dag tills myrorna flyttar ut. Detta är perfekt eftersom du blir kvitt myrorna, och de tar ingen skada av det!

Här nedan är en video med ännu fler tips för att bekämpa myror - DELA gärna dessa värdefulla tips med alla du känner på Facebook!

Annons