Så här gör du utomjordiska ägget för att överraska dina gäster!
Hur fungerar det här? Höns lägger inte extra långa ägg! Ägg är en allsidig matvara, vi äter det till frukost, lunch, middag, för bakning och generell matlagning. De är allsidiga och kan kokas på många sätt. Långa ägg är en dansk delikatess som skapades 1974 av Danæg, som är en av de stora aktörerna i äggbranschen i Europa.
Vi lär dig hur man gör ett gigantiskt ägg.
Du behöver:
Ägg
Cylinderformad behållare
Kastrull
1. Värm cylinderformade behållaren i kastrullen i cirka 5 minuter.
2. Separera äggulan från äggvitan.
3. Häll i äggvitan i behållaren och sätt ner i kastrullen. Värm i 25-30 minuter.
4. Gör ett hål genom äggvitan.
5. Häll därefter ner äggulan.
6. Sätt ned behållaren i kastrullen igen och värm i ytterligare 25 minuter.
7. Nu är ditt ägg klart!
Kolla gärna in det här videoklippet om du vill ha mer instruktioner: