Annons

Skär ett kryss i potatisen och pensla på detta: När jag ser nästa steg rusar jag till köket

Annons

Jag har alltid potatis hemma, men gör sällan någonting speciellt med dem. Jag kör på samma gamla sätt som jag alltid gjort. Det är absolut gott, men ingenting som man jublar över direkt. Därför blev jag så himla glad när jag såg detta enkla och läckra recept och bara kände att jag måste dela det med er.

Du behöver:

• 20–25 st potatisar

• Några matskedar olivolja

• 2 vitlöksklyftor (valfritt)

• Chiliflakes (valfritt)

• Salt och peppar

Krysspotatis med vitlök, salt och olja på toppen😍. Dagens potatis fick högsta betyg! Recept: http://www.lindasbakskola.se/2018/11/02/krysspotatis/

Posted by Allt om bakning & mat on Saturday, March 16, 2019

Gör så här:

1. Det första du bör göra är att sätta ugnen på 250 grader, gärna varmluft om du har, så kommer de att bakas lite jämnare.

2. Skär sedan ett kryss i alla potatisar, men inte för djupt, vi vill ju inte att de ska gå sönder.

3. Blanda olivoljan med den smaksättning du önskar. Men vi rekommenderar verkligen att följa receptet ovan som kommer från Lindas Bakskola!

4. Lägg sedan alla potatisar på en plåt och pensla de med olivolja. Salta och peppra och sedan är det bara att stoppa in de i ugnen!

5. Baka potatisarna i nedre delen av ugnen tills det att de har blivit mjuka rakt igenom. Delikatesspotatisar går lite fortare att tillaga. Har du större potatisar får du nog räkna med att det kommer ta ungefär 45 minuter i ugnen. Var noga med att hålla koll!

Servera sedan med kyckling, fisk eller god köttbit och du kommer få alla gäster att jubla!

Annons